Skip to content

Потрапив під обстріл та вижив: історія 24-річного військового з Дніпра, який ледь не втратив ногу

Потрапив під обстріл та вижив: історія 24-річного військового з Дніпра, який ледь не втратив ногу

24-річний дніпрянин Андрій, отримав серйозне поранення, але вже із завзяттям виконує вправи на реабілітації. Його історія сповнена цікавих поворотів. До війни він працював кухарем у Дніпрі, де майстерно готував салати. Проте, з початком повномасштабного вторгнення, Андрій замінив ніж на автомат, ставши на захист України. Історію мужнього захисника дізнавалися журналісти ДніпроTV, – пише «Наще Місто».

З перших днів війни Андрій не вагаючись став на захист рідної землі, долучившись до лав тероборони. За півтора роки бездоганної служби йому пощастило уникнути будь-яких поранень чи контузій. Проте, 1 вересня, звичайна перерва на цигарку обернулася трагедією: Андрій опинився в епіцентрі вибуху ракети “Ураган”. Зараз чоловік жартома каже: «Куріння таки небезпечне!»

Вибух завдав жахливих травм: розтрощив кістку ноги, вирвав м’язи та серйозно пошкодив стопу. Ось уже 9 місяців Андрій змушений носити апарат Ілізарова. Зняти його лікарі планують не раніше, ніж через 2 місяці.

Потрапив під обстріл та вижив: історія 24-річного військового з Дніпра, який ледь не втратив ногу

“Залежить від фізичного стану, наскільки воно в тебе болить, і на скільки за весь час лікування, коли неможливо було займатися, атрофувалися м’язи”, – розповідає військовослужбовець.

Зараз чоловіку вкрай складно, рани свіжі та болять, попереду довгий шлях реабілітації, але є велике бажання жити повноцінним життям.

Фізичний терапевт Ілля розповів, що Андрій приїхав до них уже підготовленим, оскільки раніше проходив реабілітацію, але ще не міг ходити самостійно. Тепер він вже може підніматися на поверх.

Андрій дуже вмотивований і постійно працює самостійно, виконуючи домашні завдання, які йому дають. У реабілітаційному закладі відбувається по два заняття на день, а окрім того, Андрій працює самостійно.

Процес відновлення йде, і це дуже тішить не тільки Андрія, а й реабілітологів. Попереду багато роботи, втім прогрес вже видно.

Нагадаємо, раніше ми писали: У Дніпропетровській області шериф допоміг військовому оригінально зробити пропозицію коханій.

Категорія: Війна, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: