Skip to content

Відбулася 20-та сесія Дніпропетровської обласної ради: які рішення прийняли депутати

21 червня 2024 року відбулася 20-та сесія Дніпропетровської обласної ради, на якій депутати ухвалили ряд важливих рішень, спрямованих на підтримку ЗСУ, ветеранів, а також на допомогу жителям регіонів, що найбільше постраждали від російської агресії, повідомляє «Наше Місто» з посиланням на обласну владу.

Ось деякі з ключових моментів сесії:

Підтримка ЗСУ:

  • Збільшено фінансування Сил Оборони на 326,6 млн грн, загалом за час повномасштабної війни на ЗСУ з обласного бюджету виділено 1,7 млрд грн.
  • 14,9 млн грн з депутатських субвенцій спрямовано на придбання для ЗСУ дронів, РЕБів, автівок та іншого обладнання.

Підтримка ветеранів:

Прийнято надважливу програму підтримки ветеранів, яка наразі є першою такою розширеною програмою в Україні. Її мета – надати ветеранам та членам їхніх сімей всебічну допомогу, включаючи соціальну, медичну, психологічну та юридичну.

Допомога Нікопольщині:

42 млн грн виділено громадам, які найбільше страждають від російських атак, зокрема Нікопольщині. Ці кошти будуть спрямовані на відновлення пошкодженої інфраструктури та допомогу людям, які постраждали від війни.

  • Інші важливі рішення:

11,4 млн грн виділено на відновлення Дніпропетровського коледжу спорту, який постраждав від ракетного удару в квітні 2024 року.

140 млн грн додатково виділено Кривому Рогу на підготовку до опалювального сезону.

Майже 500 млн грн спрямовано на реконструкцію медичних закладів, придбання медобладнання, забезпечення витратними матеріалами та підтримку екстреної медичної допомоги.

Депутати облради звернулися до Кабміну, Мінфіну та профільного комітету ВРУ з проханням допомогти водоканалу “Дніпро-Західний Донбас” відновити платоспроможність. На це потрібно орієнтовно 500 млн грн, щоб погасити борги підприємства та забезпечити безперебійне водопостачання людей.

Також на сесії розглядалися питання облаштування бомбосховищ, розвитку освіти, оздоровлення дітей та соціального захисту.

Читайте також: В Дніпрі відбулась 50-та сесія міськради: які рішення ухвалили.

Категорія: Війна, Влада, Новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: