Skip to content

ЕКСКЛЮЗИВ Троянди нагадують рідний Бахмут: як біженка від війни доглядає клумби у Дніпрі

Супрун Юлія

біженка з Бахмуту доглядає клумби у Дніпрі

Ночами їй сниться рідний Бахмут і будинок, якого вже не існує, як і самого міста. У жовтні 2022-го Наталя Балан раптово стала дніпрянкою. Вони з чоловіком трималися до останнього, навіть коли міни вибухали у дворі їхньої бахмутської багатоповерхівки. Було страшно, але ще страшніше було кинути все та їхати у чуже місто. Дорослі діти пари наполягли на евакуації батьків після того, як ворожа ракета зруйнувала сусідню багатоповерхівку. Як біженці з Бахмута знайшли прихисток у Дніпрі, пише “Наше місто”.  

Наталя Балан, біженка з Бахмуту
Наталя 58 років прожила у Бахмуті. Фото: НМ

Вже півтора року щодня Наталя Балан доглядає клумби та підтримує порядок у трьох популярних локаціях Дніпра – сквері Івана Старова, площі Успенській та у сквері на пр. Яворницького. Жінка працює у КП “Міська інфраструктура”, куди влаштувалася вже через тиждень після евакуації з Бахмуту.

Ми виїхали з Бахмуту 25 жовтня 2022 року, коли вже в сусідній будинок прилетіло та вже було страшно. Уже в місті не було ні води, ні світла, газ відключили ще в травні. Ночі були дуже страшними, я зателефонувала синові і він нас з чоловіком вивіз у Дніпро, де він з родиною був з початку війни, – згадує Наталя.

У Дніпрі жінка одразу знайшла житло та роботу. 

Біженка з Бахмуту доглядає клумби у Дніпрі
Наталя лише тиждень шукала роботу у Дніпрі. Фото: НМ

Я 22 роки пропрацювала в школі прибиральницею. За фахом я маляр, але будівництва у 90-х у нас припинилися і довелося шукати іншу роботу. А коли ми переїхали до Дніпра, я стала на облік у центр зайнятості, тому що мені до пенсії два роки. І мені одразу запропонували кілька варіантів. Я обрала КП “Міська інфраструктура”. Мені дуже подобається – на свіжому повітрі цілий день, клумби доглядаю, а взимку сніг прибирали, – розповідає Наталя.

Вона із задоволенням доглядає за трояндами у сквері Старова та шкодує, що більшість з них вже відцвітають. Ці квіти нагадують Наталі про рідний Бахмут, прикрасою якого теж були троянди. Жінка каже, що у Дніпрі дуже красиві клумби і радіє, що вона допомагає створювати цю красу. 

троянди у сквері Старова ту Дніпрі
троянди у сквері Старова ту Дніпрі
Троянди у сквері Старова вже відцвітають. Фото: НМ

Нагадаємо, раніше ми писали, як у Дніпрі переселенка з Маріуполя водить тролейбус. 

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Тема дня

Позначки: , , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: