Site icon Наше Місто

Фінанси, ремонти, інформбезпека. Для представників ОСББ та ЖБК Дніпра проводять безплатне навчання

Під час курсів представники об’єднань співвласників отримують корисні знання зі створення та управління ОСББ, взаємодії з учасниками, фінансових та юридичних питань, дізнатися про можливості для ремонтів та енергомодернізації, повідомляє Наше місто.

Владислав Макарець

До участі в навчанні, яке міська влада проводить щороку, запрошують голів, членів Правління,  учасників ОСББ, а також ініціативних мешканців, які прагнуть створити об’єднання та керувати власним будинком, зазначає Владислав Макарець, керівник організаційного відділу Департаменту самоорганізації населення міської ради Дніпра.  Передбачені кілька модулів навчання, на учасників чекають як очні заняття, так і онлайн-лекції, виступи експертів та  авторитетних спікерів.

Навчання для представників ОСББ  та ЖБК Дніпра користується великою популярністю – до занять доєднуються чимало зацікавлених слухачів. 

– До навчання можуть доєднатися усі бажаючі, хто керує або бажає керувати власним багатоквартирним будинком, – зазначає Владислав Макарець. – Це повністю безкоштовно для учасників.

Днями відбулась перша лекція, де були розглянуті організаційні питання щодо управління багатоквартирним будинком. А 20 червня учасники навчання відвідали виїзне заняття, яке провели просто неба на затишному подвір’ї ОСББ “ТВЕРСЬКА 19” (після перейменування – вул.Яскрава).

Учасники навчання

В цьому будинку за підтримки міської влади та низки партнерів просто зараз реалізується унікальний проект з комплексного утеплення. Загалом за час роботи об’єднання зробило багато: в будівлі оновили вікна, двері в під’їздах, замінили труби опалення, встановили індивідуальний тепловий пункт, розповідає голова правління ОСББ “Тверська, 19” Світлана Бардакова.

Світлана Бардакова

– Під час навчальних курсів дізнаємося багато корисного та поділимося нашим досвідом, – зазначає вона.

Навчання для представників ОСББ та ЖБК триватиме два тижні, зазначає Владислав Макарець.  Серед актуальних тем, які будуть обговорюватися  – енергозбереження, зокрема – встановлення автономних джерел живлення, управління фінансами, участь у проектах з модернізації та розвитку, а також інформаційна безпека, вкрай важлива у наш час. Навички безпечної поведінки у Інтернеті в т.ч. убезпечать голів та учасників ОСББ від шахрайства та фішингу, поширеного в мережі/

Тетяна Шалова

– Такі курси – дуже класна ініціатива,  каже Тетяна Шалова, голова правління ОСББ “Затишна оселя” (пр.Миру, 18). – Це корисний досвід, яким в т.. діляться колеги, знання, в т.ч. юридична допомога, які не отримаєш ніде більше. Мені цікаво практично все – робота з мешканцями, проекти співфінансування, усі знання, які збираємо потрошку.

Дізнатися більше щодо навчання усі охочі можуть на сайті Простір самоврядування або звернувшись до Департаменту самоорганізації населення міської ради Дніпра.

Фото міської ради Дніпра

Категорія: Влада, ЖКГ, Новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version