Site icon Наше Місто

Які рішення депутати ухвалили під час 52-ї сесії Дніпровської міської ради

Муніціпальні надбавки вихователям у садочках, посилення співробітництва з містом Кельн та  нові кроки задля підтримки Сил оборони – такі ключові моменти 52-ї сесії міської ради Дніпра. За доброю традицією перед початком засідання відзначили медиків Дніпра, які рятують життя та здоров’я усіх містян та наших захисників. Нагороди від громади Дніпра вручив секретар міської ради Олександр Санжара.

Під час сесії  депутати міської ради ухвалили низку рішень з  фінансово-бюджетних питань, внесли коригування до програм розвитку різних сфер та галузей міського господарства. В тому числі – затвердили виплату муніципальної надбавки вихователям та помічникам вихователів закладів дошкільної освіти та дошкільних відділень закладів середньої освіти, підпорядкованих департаменту гуманітарної політики Дніпровської міської ради. Вихователі зможуть щомісячно отримувати  муніципальні надбавки у розмірі до 1000 грн. Загалом на цей важливий крок з міського бюджету виділено 35 млн грн.


Депутати міськради Дніпра закликали внести турецьку компанію Лімак, яка поспіхом і без дотримання процедури перервала реалізацію національного проєкту з добудови метро в Дніпрі, до переліку міжнародних спонсорів війни. Звернення направили до Міжвідомчої робочої групи з питань реалізації державної санкційної політики.

Як відомо, ця компанія навесні 2022 р. припинила добудову метро, порушивши контрактні зобов’язання та завдавши збитків КП «Дніпровський метрополітен» і Державному бюджету України. Водночас холдинг Лімак продовжує масштабно працювати рф, заробляє мільярди та сплачує податки, коштом яких, у т.ч. фінансується агресивна війна проти України. Секретар міськради Дніпра Олександр Санжара наголосив, що Дніпро наполегливо домагатиметься внесення Лимака до списку спонсорів війни та загалом – буде вести боротьбу за справедливе вирішення цього питання.

У Дніпрі на базі управлінь соціального захисту населення створять відділи та сектори, відповідальні за ветеранську політику у місті. Таке рішення ухвалили депутати під час сесії. Новостворені відділи і сектори відповідатимуть за ведення реєстру ветеранів, встановлення статусу, видачу посвідчень, підготовку документів на отримання компенсації за придбання житла тощо.

Важливе досягнення у міжнародній співпраці –  депутати міської ради ухвалили рішення про повноцінне та безстрокове партнерство з німецьким містом Кельн. Як відомо, цей німецький мегаполіс активно допомагає Дніпру від початку боротьби України проти ворожого вторгнення. З 2022 р. влада Кельна надає масштабну гуманітарну допомогу – генератори, мікроавтобуси, медичні матеріали, оргтехніку, а також підтримувала лікарні нашого міста, зазначив заступник міського голови Дніпра Володимир Міллер. Відтепер співпраця між містами вийде на новий рівень – справжнього побратимства. Як відомо, нещодавно один з центральних бульварів в Дніпрі отримав нову назву – Кельнський. Невдовзі наше місто зможе представити  саме в Кельні свій економічний, культурний, освітній потенціал. А в перспективі німецький мегаполіс зможе доєднатися до проектів відновлення та модернізації на нашій землі. 

Дніпро дбає про підтримку Сил оборони.  Відтепер до участі в унікальній міській програмі з  допомоги нашим захисникам поряд з громадськими, благодійними організаціями запрошують також фізичних осіб-підприємців. Відповідне рішення ухвалили депутати міської ради. За наявності письмового запиту від підрозділів ЗСУ про потрібну допомогу учасники можуть зробити власний внесок у розмірі не менше 25% від суми проекту, а решту (75%) профінансує місто. Вартість такого проекту на підтримку Сил оборони має складати від 500 тис. грн до 1 млн грн. На новому етапі програми загалом планують реалізувати 50 проектів.

Фото міської ради Дніпра

Категорія: Важливо, Влада, Новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version