Site icon Наше Місто

Мобілізація в Україні 2024: як студентам оформити відстрочку

Мобілізація в Україні 2024: як студентам оформити відстрочку

В Україні діє загальна мобілізація та воєнний стан. Це значить, що чоловіки, які відповідають певним віковим критеріям, можуть бути мобілізовані до Збройних Сил України. Проте, існують категорії громадян, які мають право на відстрочку. Юрист Ярослав Звоненко розповів, хто зі студентів має право на відстрочку та як її можна оформити, – пише «Наше Місто».

Згідно з висловами Ярослава Звоненка, питання відстрочки від мобілізації для студентів чітко регламентується низкою законодавчих актів. Ці документи визначають не лише підстави для отримання відстрочки, але й сам порядок її оформлення.

Ключовим документом у цій сфері є Закон України “Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію”. До нього додається Постанова КМУ № 560 від 16.05.2024 року, а також інші нормативно-правові акти. Останні деталізують перелік категорій осіб, які мають право на законне відтермінування від призову на військову службу.

Студенти, які навчаються на денній формі навчання, мають право на відстрочку від мобілізації. Це стосується бакалаврів, магістрів, аспірантів, докторантів та інтернів. Відстрочка надається як студентам державних, так і акредитованих приватних навчальних закладів.

Як студентам оформити відстрочку

Для отримання відстрочки від військової служби студенти повинні дотримуватись певного порядку і подати необхідні документи. Основні етапи включають:

Юрист також зазначив, що навчання є підставою для отримання відстрочки, але звільнитись від військової служби на цій підставі не можна.

Нагадаємо, раніше ми писали: Новий закон про мобілізацію в Україні 2024: що треба знати.

Читайте також: Мобілізація в Україні 2024: що змінилося для чоловіків при перетині кордону з 18 травня.

Фото: з відкритих джерел.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Україна

Позначки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version