Skip to content

Англійська у садочку, в кіно та на роботі: Верховна Рада ухвалила закон про іноземну мову в Україні

Ксенія Куземко

Обов’язкова англійська: хочеш мати гарну роботу – вчи іноземну

Верховна Рада України ухвалила закон, який значно розширює сфери застосування англійської мови в країні. Згідно з новим законом, англійська мова визнається однією з мов міжнародного спілкування в Україні. Це означає, що її використовуватимуть у ширшому колі публічних та приватних сфер. Про це повідомляє «Наше місто» з посиланням на ДніпроTV.

Згідно з новим законом, обов’язково володіти англійською будуть зобов’язані претенденти на певні посади. А саме:

  • Державні службовці категорій “А”, “Б”і “В”.
  • Голови місцевих держадміністрацій та їхні заступники.
  • Військовослужбовці офіцерського складу, які служать за контрактом.
  • Поліцейські середнього та вищого складу, начальникив інших правоохоронних органах і службах цивільного захисту, прокурори, працівники митних та податкових органів.
  • Керівники суб’єктів господарювання державного сектора економіки

Згідно з прийнятим законом, державні службовці України зобов’язані скласти іспит з англійської мови. Цей іспит буде безкоштовним та організований Міністерством освіти.Через чотири роки після закінчення воєнного стану ті, хто продемонструє рівень В2 або вище, отримуватимуть 10% надбавку до зарплати.

Євген працює в сфері ІТ більше 7 років. Тому для нього англійська – мова щоденного спілкування.

“В індустрії практично всі клієнти – це іноземці. Англійська мова є міжнародною мовою, і знання її дуже важливе для надання послуг клієнтам та інтеграції у світову економіку, не кажучи вже про європейську. Тому без англійської мови шанси на успіх суттєво зменшуються”, – сказав виконавчий директор “IT Dnipro Community” Євген Гостіщев.

IT-галузь — друга в Україні з експорту, майже 80% клієнтів — це саме іноземці, розповідає чоловік.

Володіння іноземною мовою стало нагальною потребою для українців. У сучасному світі спілкування з країнами Заходу перетворилося на питання виживання для нашої держави. Цю думку висловив народний депутат Олексій Гончаренко.

“Знаючи англійську мову, можна безкоштовно навчатися на різних онлайн-курсах Гарвардського, Оксфордського, Кембриджського та Стенфордського університетів. Це дає можливість навчатися в найкращих університетах світу. Хоча це неповна програма, але вона охоплює широкий спектр тем. Необхідною умовою – знання англійської мови”, – наголосив народний депутат України Олексій Гончаренко.

Англійська мова поступово увійде до життя українців. На вокзалах, автовокзалах, в аеропортах та деяких видах транспорту інформація буде дублюватися англійською мовою. Це стосуватиметься і освіти: вивчення англійської стане обов’язковим на всіх рівнях, від садочка до університету.

Крім того, у кінотеатрах до 10% іноземних фільмів транслюватимуться мовою оригіналу з англійськими субтитрами.

Раніше ми писали, у Дніпрі діти ВПО можуть отримати безкоштовний планшет для навчання: як подати заявку.

Категорія: Важливо, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: