Skip to content

Здійснив останню мрію дитини: історія вчителя з Дніпра, який викладає у лікарнях

Здійснив останню мрію дитини: історія вчителя з Дніпра, який викладає у лікарнях

Вчитель з Дніпра, Євген Кравченко, виходить за рамки звичайних педагогічних обов’язків, стаючи справжньою опорою та другом для своїх вихованців. З розумінням та щирою турботою він підходить до кожного учня, прагнучи не лише дати знання, а й емоційно підтримати, допомогти у скрутну хвилину. Історія Євгена Кравченка вражає своїми душевними вчинками. Він виконав заповітну мрію дитини, що помирала, підтримав братів з Бахмута, які отримали тяжкі опіки, та допоміг випускнику з Бердянська скласти іспит. Історію педагога з Дніпра розповіли кореспонденти ТСН, – пише «Наше Місто».

Завдяки своїй самовідданості та людяності Євген Кравченко здобув визнання не лише в Україні, а й на світовому рівні, ставши номінантом престижної премії Global Teacher Prize у категорії “Вибір серцем”. Вчитель Євген Кравченко не йде за шаблоном, а робить уроки історії цікавими та захопливими для своїх учнів у “Школі супергероїв”. Завдяки його інноваційному підходу до викладання навіть найскладніші історичні події стають зрозумілими та цікавими для дітей.

12-річний Даня, один з учнів Євгена Кравченка, щиро захоплений його методами викладання.

«Я був з другом. Він підійшов. Він нам почав розповідати про кістки динозаврів, чи знаходяться вони там чи ні. І ми почали з ним спілкуватися. З ним дуже класно, тому що він захоплює мене», – каже хлопчик.

Маючи за плечима досвід викладання історії у державних школах та престижному ліцеї, Євген Кравченко наважився на новий виклик – викладанням у “Школах супергероїв”. Цей проект дарує знання та емоції маленьким пацієнтам лікарень. Свого першого учня у тут він не здатен забути. Десятирічний Денис боровся з онкохворобою і мав одну єдину мрію.

«Його найбільшою мрією було – знати історію України, історію Єгипту, знати все про піраміди. Але ми розуміли, що ця дитина скоро відійде на хмаринки. І Євген ходив кожного дня до цього хлопчика, з ним навчався біля ліжка, розповідав йому історію, пройшов з ним весь Єгипет, пройшов війну. На жаль, Дениса не стало. Але після цього місія Євгена, його супер сила збільшилася», – каже  Наталя Жилінська, керівниця “Школи супергероїв”.

Євген Кравченко розповів, що, звісно, іноді на нього накочували емоції і навіть сльози. Він прагнув дати усе можливе, що від нього залежить.

«Я був зворушений, наскільки велика памʼять дитини. Мабуть, назавжди він буде в мене в серці і ці історії, які ти йому переповідав”, – каже педагог.

Вчитель з Дніпра веде уроки у двох лікарнях. До кожного зі своїх учнів він знаходить індивідуальний підхід, прагнучи бути не лише викладачем, а й наставником.

«Брати з Бахмута. Вони прибули в опікове відділення. З опіками. Пʼятикласники. Вони намагалися розповісти і іноді розповідали доволі страшні речі. І ти мав це зрозуміти, вислухати, дати якусь підтримку, якесь розуміння того, що зараз все добре, зараз вони в безпеці», – каже пан Євген.

Нагадаємо, раніше ми писали:  Як у Дніпрі в умовах великої війни працює «Школа супергероїв» в одній із лікарень.

Читайте також: У Дніпрі видатний лікар з Туреччини провів унікальну 11-годинну операцію дівчинці на щелепі.

Категорія: Новини Дніпра, Новини здоров'я Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Україна

Позначки: , , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: