Skip to content

ЕКСКЛЮЗИВ Зі смертельним пораненням та одним автоматом проти десятків ворогів: неймовірна історія Олександра

Дарина Сухоніс

Олександр, позивний Ріка з батальйону “Айдар “. Його історія схожа на бойовик. З одним автоматом і патронами, що швидко закінчуються. Вони з побратимом вистояли проти десятків ворогів при штурмі лісу в Кліщіївці, передає “Наше Місто”

Сашко в цивільному житті\ фото з особистого архіву

Йому було 19, коли він прийшов і сказав: я хочу служити. Олександр родом з Уманщини. На початку вторгнення він жив і працював у Києві. Далі було навчання. На одному з полігонів Олександр разом з побратимами потрапив під серйозний обстріл.

Сашко на службі\ Фото з особистого архіву

“Це було наше бойове хрещення, тоді я познайомився з Османом з “Айдару”, “, – згадує Сашко.

Перший бій був успішний, хлопці діяли швидко та злагоджено, Але на жаль, втратили одного бійця Айдару. Тридцять днів без замін Сашко з побратимами тримали це село. В перший бій Олександра було ліквідовано 32 військових армії рф. Але такий штурм – це лише один епізод в житті військових. І з кожним разом це новий досвід. Але найважчим та емоційним був для Олександра бій, коли він отримав поранення.Штурм одного з флангів Кліщіївки. Це було схоже на кіно, але на жаль, тут не можна зупинитись по команді режисера «стоп, знято». Тут усе відбувається по-справжньому

Цю історію Сашко пам’ятає в деталях\ Фото Валерій Кравченко

Під час запису ефіру було неможливо стримати сльози\ Фото Валерій Кравченко

Фото Валерій Кравченко

“Мені довелось дати побратимові такого батьківського ляща, коли він трішки почав виходити на емоції. Я кажу йому: “Заспокойся, ми вийдемо звідси!”, – згадує Сашко.

Хлопці зайшли в СП а ворог почав обстрілювати позиції танком. Двох, поруч тіла росіян. Зброя є, але набої закінчуються. З двох сторін заходить жива сила ворога – по десять чоловік з двох сторін, а також триває артобстріл. Уявіть, що б ви зробили в такій ситуації? Для побратима Сашка з позивним Красунчик це був перший бій.

Фото Валерій Кравченко

Рація була поруч, але впала на землю. Сашко чув як командир його кличе, але відповісти не міг. Зі смертельним пораненням не втрачаючи сили духу та підтримуючи побратима Олександр не дав ворогові наблизитись. І вони дочекались артилерії айдару, яка дала змогу вийти з позицій. Далі хлопці потрапили до своїх і була евакуація, під час якої росіяни обстрілювали їх з танка. Сашко вижив. Як і його напарник Про поранення батькам Сашко сказав телефоном.

Фото Валерій Кравченко

“Мамо, не хвилюйся, я живий, в мене просто немає ока..”, – так згадував він цю розмову.

Олександр вдома до поранення\ фото з особистого архіву

Сьогодні Сашко заручений з коханою дівчиною та мріє відвідати Крим після перемоги

Фото Валерій Кравченко

Ми щиро бажаємо, аби усі мрії Олександра здійснились\ Фото Валерій Кравченко

Фото з особистого архіву героя, Фото Валерій Кравченко

Раніше ми розповідали вам, що у Дніпрі відкрито центр рекрутингу 25-ї Січеславської повітрянодесантної бригади

Категорія: Важливо, Війна, Новини Дніпра

Позначки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: