Skip to content

Врятував пораненого побратима з-під безперервних обстрілів: історія військового з ТрО Дніпра

Врятував пораненого побратима з-під безперервних обстрілів: історія військового з ТрО Дніпра

Один з військових 128-ї окремої бригади ТрО – Дмитро. У мирному житті він – майстер з виготовлення жіночого взуття. Проте коли розпочалася широкомасштабна війна, чоловік вирішив, що на фронті його наполегливість та працьовитість дуже потрібні. За не дуже довгий час служби Дмитро став одним з кращих стрільців роти. Окрім того, військовий врятував життя побратиму з іншого підрозділу. Історією відважного захисника поділилися на Фейсбук-сторінці бригади, – пише «Наше Місто».

Дмитро, майстер працював майстром жіночого взуття, проте з початком війни і протягом останніх двох років він віддавав усі сили, щоб підтримати один з підрозділів 128-ої окремої бригади територіальної оборони ЗСУ, виготовляючи чоловіче, для військових.

Чоловік розповідає, що довго вагався, що робити далі, оскільки вдома – дружина та маленька донька. Проте, він зібрався з думками і звернувся до рекрутерів 128-ї бригади в січні. Через кілька днів він відправився до Франції на навчання.

Дмитро згадує, як далеко він був від військової справи, інструктори спочатку сумнівалися в його можливостях через відсутність досвіду та слабку фізичну підготовку. Але завзятість та працьовитість Дмитра дозволили йому швидко набрати форму, а досвід інструкторів зробив його справжнім фахівцем.

Після навчання в Франції, його вміння на стрільбах вразило командування, враховуючи, що він торкався зброї лише півтора місяця тому. Зараз Дмитро проводить десятки днів на передовій. Одного разу, під час бою, він почув через радіо, що ворожий снаряд влучив у позицію іншого підрозділу.

Військовий вирішив допомогти, навіть попри постійні обстріли. Він знайшов пораненого, але живого бійця з іншого підрозділу і тримав позицію, надаючи допомогу, доки не прибула евакуаційна команда. Врешті-решт, поранений вижив, а позицію вдалося утримати.

Після повернення з бою він подзвонив дружині та доньці. Чоловік каже, що не розповідав їм про свій подвиг, лише пообіцяв підтримувати їх попри відстань та події на полі бою. Зрештою, він вирішив приєднатися до ЗСУ, щоб забезпечити нормальне життя для своєї родини та створите мирне майбутнє.

Фото: фейсбук-сторінка 128-ї бригади ТрО Дніпра.

Нагадаємо, раніше ми писали: Покинув роботу в Європі та пішов на фронт: історія військового кухаря з ТрО Дніпра.

Категорія: Війна, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: