Skip to content

Найрезонансніші ДТП у Дніпрі, де відбійники врятували життя (Відео)

Найрезонансніші ДТП у Дніпрі, де відбійники врятували життя (Відео)

З метою мінімізації ризику ДТП та захисту учасників дорожнього руху на дорогах Дніпра з’являються відбійники. Ці рятівні конструкції слугують запобіжником від трагічних наслідків у разі виїзду авто за межі проїжджої частини. Як ці, на перший погляд, прості конструкції стають справжнім щитом на дорогах – читайте в матеріалі «Наше місто» з посиланням на «Дніпро Оперативний».

За словами начальниці управління з благоустрою міста департаменту благоустрою та інфраструктури ДМР Світлани Літвінової, на проспекті Науки встановлено 2 види металевого барʼєрного огородження,або як в народі кажуть – колесовідбійного брусу. Це – розділове двостороннє металеве барʼєрне огородження і вздовж дороги – одностороннє металеве барʼєрне огородження. Брус такого зразка почали встановлювати у місті Дніпрі з 2019 року. Станом на сьогодні вже встановилено брус загальною кількістю вже біля 30 кілометрів (різного виду) на 20 локаціях.

Журналісти «Дніпра Оперативного» підібрали топ-5 резонансних аварій, де відбійники вберегли людей від трагедії.

У листопаді 2021 Nissan, нехтуючи попереджувальним жовтим сигналом світлофора, Nissan на перехресті влетів у Skoda на високій швидкості, коли вже горіло червоне. Внаслідок зіткнення Nissan зніс огорожу на зупинці громадського транспорту та проїхав ще 40 метрів, перш ніж зупинитися.

На Набережній Перемоги в березні 2024 року сталася аварія, де відбійник відіграв ключову роль. Він не дозволив легковому автомобілю виїхати на зустрічну смугу, що ймовірно, призвело б до ще більш трагічних наслідків. Внаслідок лобового зіткнення Jaguar та Hyundai, водій Hyundai отримав травми. Інший учасник ДТП не постраждав.

13 лютого 2024 року на проспекті Слобожанський сталася ДТП за участю двох Volkswagen. Водій Jetta, порушуючи швидкісний режим, не дотримався дистанції та допустив зіткнення з Passat. Внаслідок цього Jetta вдарилася в бордюр та перекинулася. Пасажирка Jetta отримала травми: забій спини та садна обличчя.

Дніпровська міська влада планує встановити металеве бар’єрне огородження на правобережній розв’язці Кайдацького мосту. Цей захід спрямований на запобігання падіння автомобілів з мосту у разі ДТП.

Це черговий крок, спрямований на підвищення безпеки дорожнього руху в нашому місті.

Головне фото інтернет-видання «Дніпра Оперативного»

Раніше ми писали, для безпеки дорожнього руху: у Дніпрі на вул. Космічній встановили колесовідбійний брус

Категорія: Важливо, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Тема дня

Позначки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: