Skip to content

Як менше платити за світло при використанні бойлера: поради експертів

Ксенія Куземко

Якщо у квартирі є бойлер: як зекономити світло

Зростання цін на електроенергію змушує багатьох українців, які користуються бойлерами, шукати шляхи економії. Фахівці поділилися корисними порадами, які допоможуть зменшити витрати. Про це повідомляє «Наше місто» з посиланням на 24 канал.

Як економити світло з бойлером

Споживання електроенергії для сім’ї з трьох людей може сягати 200 кіловат-годин на місяць, роблячи питання економії особливо актуальним, адже тарифи постійно зростають.

Обираючи бойлер, слід зважати на його об’єм. Для сім’ї з 2-3 осіб оптимальним буде прилад на 50-60 літрів. Також важливо звернути увагу на клас енергоефективності, який має бути не нижче А/А+.

Економія з бойлером: прості кроки до менших рахунків

Встановіть температуру нагрівання води на 55 градусів. Це комфортний рівень для побутових потреб, а також допоможе знизити споживання електроенергії.

Використовуйте “розумну” розетку для програмування автоматичного вмикання та вимикання бойлера. Це дозволить йому працювати лише в ті часи, коли вам дійсно потрібна гаряча вода.

За наявності двозонного лічильника електроенергії запрограмуйте бойлер на нічний режим роботи (з 23:00 до 7:00). В цей час тарифи на електроенергію, як правило, вдвічі дешевші.

Регулярно чистіть бойлер від накипу. Накип погіршує теплообмін, змушуючи бойлер витрачати більше енергії на нагрівання води.

Чи треба вимикати бойлер з розетки

Сучасні бойлери не рекомендується вимикати з розетки, адже економія електрики буде незначною. Більшість енергії витрачається на нагрівання холодної води, а не на підтримку заданої температури.

Завдяки якісній теплоізоляції, сучасні моделі бойлерів чудово зберігають тепло під час режиму очікування. Тому вимкнення на ніч не дасть суттєвої економії, адже вранці воду все одно доведеться нагрівати, витрачаючи електроенергію.

Вимикати бойлер з розетки доцільно лише у випадках нерегулярного використання, наприклад, під час перебоїв з централізованим постачанням гарячої води.

Отже, для економії електроенергії та комфортного користування гарячою водою, сучасні бойлери рекомендується залишати ввімкненими постійно.

Фото з відкритих джерел

Раніше ми писали, як зарядити телефон, якщо немає світла.

Категорія: Важливо, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: