Site icon Наше Місто

Японський кондиціонер без електрики: як охолодитися, коли немає світла

Японський кондиціонер без електрики: як охолодитися, коли немає світла

Літо дарує нам не лише сонце та тепло, а й виснажливу спеку, яка може значно погіршити самопочуття. Особливо гостро це відчувається, коли через відключення світла або з міркувань економії електроенергії немає доступу до кондиціонерів та вентиляторів. Проте, існує простий та дієвий метод, який допоможе вам охолодитися без використання сучасних технологій – це японський кондиціонер. Як його зробити, – розповість «Наше Місто».

Через брак електроенергії в Україні введено віялові відключення, що змушує людей економити електроенергію та обмежувати використання електроприладів, таких як кондиціонери. Проте не варто впадати у відчай – є й інші способи пережити спеку протягом найближчих трьох місяців.

Щоб трохи знизити температуру тіла і почуватися комфортно навіть у найспекотніші літні дні, вам знадобляться:

Намочіть хустку холодною водою і обв’яжіть її навколо шиї. Волога хустка буде поглинати енергію для випаровування, що знизить температуру тіла. Це схоже на природний механізм охолодження через потовиділення.

У Японії навіть продаються спеціальні наклейки та накладки на шию, які допомагають знизити температуру тіла. Замість хустки можна використати паперовий рушник чи навіть туалетний папір. Якщо у вас немає холодної води, покладіть лід у рушник і дочекайтеся, поки він розтане, або загорніть холодний напій у серветку, щоб вона просочилася конденсатом.

Інші способи охолодитися в спеку

Крім того, носіть вільний одяг, який не прилягає до тіла. Це дозволить повітрю циркулювати, сприяючи випаровуванню поту і покращуючи самопочуття.

Нагадаємо, раніше ми писали: Як захистити гаджети від перегріву в спеку: корисні поради.

Читайте також: У Держпродспоживслужбі Дніпропетровської області розповіли, як зберегти продукти, якщо вимкнули світло.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Україна

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version