Skip to content

Японський кондиціонер без електрики: як охолодитися, коли немає світла

Японський кондиціонер без електрики: як охолодитися, коли немає світла

Літо дарує нам не лише сонце та тепло, а й виснажливу спеку, яка може значно погіршити самопочуття. Особливо гостро це відчувається, коли через відключення світла або з міркувань економії електроенергії немає доступу до кондиціонерів та вентиляторів. Проте, існує простий та дієвий метод, який допоможе вам охолодитися без використання сучасних технологій – це японський кондиціонер. Як його зробити, – розповість «Наше Місто».

Через брак електроенергії в Україні введено віялові відключення, що змушує людей економити електроенергію та обмежувати використання електроприладів, таких як кондиціонери. Проте не варто впадати у відчай – є й інші способи пережити спеку протягом найближчих трьох місяців.

Щоб трохи знизити температуру тіла і почуватися комфортно навіть у найспекотніші літні дні, вам знадобляться:

  • Хустка;
  • Холодна вода.

Намочіть хустку холодною водою і обв’яжіть її навколо шиї. Волога хустка буде поглинати енергію для випаровування, що знизить температуру тіла. Це схоже на природний механізм охолодження через потовиділення.

У Японії навіть продаються спеціальні наклейки та накладки на шию, які допомагають знизити температуру тіла. Замість хустки можна використати паперовий рушник чи навіть туалетний папір. Якщо у вас немає холодної води, покладіть лід у рушник і дочекайтеся, поки він розтане, або загорніть холодний напій у серветку, щоб вона просочилася конденсатом.

Інші способи охолодитися в спеку

  • Намочіть свій одяг, щоб він виконував функцію японського кондиціонера.
  • Опустіть руки в ємність із холодною водою, щоб прискорити процес охолодження.
  • Уникайте прийняття холодного душу, оскільки різка зміна температури змусить ваше тіло намагатися зберегти тепло. Краще купатися під теплою водою, щоб навколишнє середовище здавалося прохолоднішим.

Крім того, носіть вільний одяг, який не прилягає до тіла. Це дозволить повітрю циркулювати, сприяючи випаровуванню поту і покращуючи самопочуття.

Нагадаємо, раніше ми писали: Як захистити гаджети від перегріву в спеку: корисні поради.

Читайте також: У Держпродспоживслужбі Дніпропетровської області розповіли, як зберегти продукти, якщо вимкнули світло.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Україна

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: