Skip to content

В Україні введуть електронні квитки в автобусах і електротранспорті

Ксенія Куземко

В Украине введут электронные билеты в автобусах и электротранспорте

Верховна Рада ухвалила законопроект про електронні квитки у громадському транспорті. Вони будуть мати таку ж силу, як і паперові. Про це повідомляє «Наше місто» з посиланням на нардепа Олексія Гончаренка у Telegram.

До початку повномасштабної війни, Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроект №5705, спрямований на впровадження електронного квитка.  256 народних депутатів підтримали законопроект у другому читанні, підкресливши його важливість для розвитку зручного, доступного та екологічного транспорту в Україні.

Цей документ прийнято з метою:

  • Встановити електронний квиток як законний документ, що підтверджує укладення договору перевезення пасажира та його багажу. Це означає, що електронний квиток буде мати такі ж юридичні наслідки, як і паперовий квиток.
  • Створити необхідні умови для ефективної роботи автоматизованої системи оплати проїзду в міському пасажирському транспорті.

Зазначимо, електронний квиток є невіднятною частиною покращення громадського транспорту в Україні. Протягом останніх років таку систему запровадили вже у багатьох українських містах. Дніпро став не винятком.

Так, у місті з 1 лютого 2023 року в комунальних автобусах запрацювала безготівкова оплата.  Аби оплатити проїзд за допомогою смартфона, треба відсканувати спеціальний QR-код через застосунок «Приват24». Після цього на екрані з’явиться електронний квиток, який необхідно «закомпостувати».

Система оплати проїзду через QR-код вже давно працює у міському наземному електротранспорті та користується великим попитом.

Нагадаємо, в Дніпрі працюють комунальні автобусні маршрути №101К, №32К, №75К та №109К. Вартість проїзду складає 15 гривень.

Раніше ми писали, пільги у транспорті Дніпра: про безкоштовний проїзд громадян, які супроводжують дітей з інвалідністю.

Категорія: Важливо, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Україна

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: