Skip to content

У Дніпрі понад 300 підприємців долучилися до грантової урядової програми «Власна справа»: як подати заявку

У Дніпрі понад 300 підприємців долучилися до грантової урядової програми «Власна справа»: як подати заявку

Дніпро прагне підтримати підприємців, надаючи їм можливість отримати фінансову допомогу для відкриття нового бізнесу або розширення вже існуючого. Завдяки грантовій урядовій програмі “Власна справа” підприємці можуть отримати безповоротні кошти у вигляді мікрогрантів від 50 000 до 250 000 гривень. Про це повідомляє «Наше Місто» з посиланням на прес-службу міськради.

Минулого року грант отримала Анастасія Закревська, вимушена переселенка з Донецька. У 2012 році вона вирішила стати кондитером, але з початком війни разом із донькою та однією валізою переїхала до Дніпра. У новому місті вона не здалася і продовжила навчатися мистецтву створення десертів. Вже у 2019 році на житловому масиві Перемога вона відкрила свою першу сімейну атмосферну кав’ярню.

«Торік вирішили розширитись та відкрити у центрі міста кав’ярню, але розуміли, що не вистачає на все це коштів. Тож знайшли грант та подали заявку. Треба було прикріпити бізнес-план. От я і зайнялась цим, адже замовляти десь розробку – дорого. І вийшло, звісно, з помилками. Але мені у центрі зайнятості допомогли їх виправити, підказали. На грант я подалась у травні 2023 і вже у серпні того ж року ми його отримали на суму 250 тис. грн. Закупили обладнання: кавова машинка, холодильники, вітрини під десерти тощо. Тут у нас офіційно працевлаштовані двоє людей, платимо податки. Це не складно і я раджу всім підприємцям не боятись і подаватись», — розповіла власниця кавʼярні Анастасія Закревська.

Уже друге літо баристкою у цій кав’ярні працює Марія. Дівчина – студентка, каже – умови чудові.

«Дуже люблю готувати каву, десерти. Подобається тут працювати та продавати дніпрянам і гостям міста наші авторські розробки», — ділиться Марія.

З липня 2022 року грантова програма “Власна справа” дала поштовх до розвитку тисяч українських підприємців. 17 000 переможців отримали 4 мільярди гривень на втілення своїх бізнес-ідей, створивши понад 47 000 нових робочих місць.

Дніпропетровська область стала одним із лідерів за кількістю схвалених грантів: близько 800, 329 з яких – у самому Дніпрі.

Тетяна Янушкевич, очільниця інспекції з питань праці та зайнятості населення Дніпровської міської ради, повідомила, що жителі Дніпра та вимушені переселенці активно подають заявки на мікрогранти. Отримані кошти найчастіше витрачають на відкриття або розвиток кав’ярень, пекарень, салонів краси (перукарень та кабінетів манікюру), швейного виробництва, а також закладів торгівлі, будівництва та СТО.

«Більшість учасників – підприємці з досвідом, які беруть грант на масштабування свого бізнесу, збільшення обсягів виробництва, розширення асортименту продукції чи послуг. Проте 20 % грантоотримувачів — це люди, які починають свою справу і яким підтримка у вигляді гранту від держави дає можливість реалізуватись у підприємництві. Наша область належить до найактивніших учасників. Що стосується останньої хвилі подачі на грант, то з неї восьмеро дніпрян отримали позитивну відповідь від уряду. Звісно, для нашого міста – це нові робочі місця, а також податки до бюджету Дніпра. Тобто підприємці отримують кошти від держави та віддають їх у вигляді податків», — розповіла очільниця інспекції з питань праці та зайнятості населення Дніпровської міської ради Тетяна Янушкевич.

Податись на грантову програму «Власна справа» можна аж до кінця року. Інспекція з питань праці та населення Дніпровської міської ради готова допомогти та розʼяснити, як це зробити: 050 41 03 443.

Подати заявку на отримання гранту за програмою «Власна справа» можна через «Дію»: https://diia.gov.ua/services/grant-na-vlasnu-spravu

Фото: прес-служба міськради.

Нагадаємо, раніше ми писали: У «Дніпроводоканалі» показали, як відключають воду боржникам.

Читайте також: У Дніпрі триває оновлення дорожньої розмітки на вул. Богдана Хмельницького.

Категорія: Влада, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: