Site icon Наше Місто

У Дніпрі відбувся суд над шахраями call-центру, які обкрадали біженців: нові подробиці справи

У Дніпрі відбувся суд над шахраями call-центру, які обкрадали біженців: які нові подробиці розкрилися

У Кіровському районному суді міста Дніпро відбулося чергове засідання по справі шахрайського кол-центру, який ошукував українських біженців  за кордоном на понад півмільйона гривень. Судове засідання тривало три години, але підсудні не отримали вироку. Під час засідання їм продовжили термін домашнього арешту на 60 діб. Подробиці дізнавалися журналісти ДніпроTV, – пише «Наше Місто».

Восени минулого року правоохоронні органи ліквідували шахрайський кол-центр, що обкрадав біженців на суму понад півмільйона гривень. ЗМІ повідомили, що керував цим офісом Артур Шуваєв, син кримінального авторитета Мазепи, який належить до оточення одіозного бізнесмена Олександра Петровського.

Засідання відбулося 3 червня. Почалося воно з обговорення заяви потерпілої, яка просила продовжити розгляд справи без її участі. Проте адвокати підсудних висловили сумнів щодо заяви, вважаючи, що вона написана іншою людиною.

Захисник підсудних Сергій Шутлів зазначив, що заява була надіслана звичайною електронною поштою, а не через офіційну систему електронного суду, що унеможливлює встановлення особи відправника. Він просив залишити цю заяву без розгляду.

Прокурор заперечив аргументи адвокатів, пояснивши, що заява надійшла з іншої країни, де немає вимоги щодо цифрового підпису, і підтвердження автентичності заяви має надати особа, яка її подала.

Після вислуховування обох сторін, суддя дозволила продовжити засідання. Суддя Людмила Шрамко зазначила, що у разі явки потерпілих, розгляд розпочнеться з їх допиту, а поки суд продовжить дослідження документів.

Однак прокурор не мав необхідних документів, тому розглядали клопотання про продовження запобіжного заходу для підсудних у вигляді цілодобового домашнього арешту. Адвокати підсудних виступили проти, але їхні аргументи не вплинули на рішення суду, який продовжив домашній арешт на 60 діб. Після трьох годин розгляду оголосили перерву до 8 липня.

Нагадаємо, раніше ми писали: Побиття Наталії Ешонкулової у Дніпрі: які подробиці інциденту розкрилися після чергового засідання.

Категорія: Кримінал, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version