Site icon Наше Місто

Як у Дніпрі віслюк, свинка та порося стали нерозлучними друзями

Яша та Хрюня

Яша та Хрюня вже два роки не могли натішитися одне одним. Їхнє кохання не зупинило навіть те, що Яша – поранений віслюк з Харкова, а Хрюня – в’єтнамська свиня. Їхні почуття були щирими та міцними, і здавалося, ніщо не зможе їх зруйнувати. Та раптом у цій сільській ідилії з’явився третій! Зворушлива історія любові та дружби – в матеріалі «Наше місто» з посланням на ДніпроTV.

Яша, 200-кілограмовий віслюк, який колись жив у Харківському зоопарку, потрапив під обстріл і отримав важке поранення. Ветеринари з Дніпра буквально по шматочках зібрали одну з його лап. Проте, незважаючи на всі зусилля лікарів, віслюк відмовлявся вставати та ходити.

Стара свиня Хрюня, яка жила у стайні вже багато років, врятувала життя Яші. Побачивши його пораненим, вона не лишилася байдужою і почала доглядати за ним. Яша одужав, знову став на ноги і почав залицятися до Хрюні, яка стала його рятівницею.

«Хрюня — це та тварина, якій він дозволяє на себе залізти, він її цілує. Яблука у неї може відібрати правда, але травку їй приносить. Хороші стосунки у них склалися. У природі такого не сталось би, щоб віслюк дружив з свинею, але в таких штучних уовах можливо. Вони вважають себе стаєю», — пояснила Валерія П’ятибрат, головна лікарка клініки ДДАЕУ.

Хрюні трохи набридло віслюче кохання, їй стало сумно. Вона не відчувала себе щасливою, адже, за словами ветеринарів, причина цього крилася в відсутності у неї потомства. Тому для Хрюні вирішено було знайти підходящого кавалера.

Нареченого назвали Хрюком, і хоч поки що прихильності Хрюні він не здобув, та врешті, впевнені ветеринари, вона зглянеться.

«Він добродушний, але поки що ще дикуватий, але починає все їсти, їсть яблучка, до цього одні лушпайки їв. Зерно йому дуже подобається, відгодовується потрошки. Також приручається, до нас приходять дітки, так Хрюня з Яшою вже прямим ходом йдуть, а це ще не дуже такий, дикуватий товариш. Вони віляють хвостиками як собаки, і Хрюня, і Яша, і цей також», — розповідає про малюка Галина Іванова, завідувачка віварієм ДДАЕУ.

Любовний трикутник перетворився на міцну дружбу. Хрюк та Яша стали приятелями, а Хрюня, яка колись була їхньою суперницею, тепер тримає обох кавалерів поруч і насолоджується їхньою увагою. Їхні прогулянки вулицями  стали справжньою сенсацією: тварини перетворилися на місцевих зірок, довкола яких збираються натовпи людей, які прагнуть сфотографуватися з ними.

Раніше ми писали, мамонти, сіамські близнюки та екзотичні тварини: як у Дніпрі виглядає унікальний музей скелетів.

Категорія: Важливо, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version