Site icon Наше Місто

Підготовка до опалювального сезону: у Дніпрі замінюють насосне обладнання у котельнях, які опалюють школи

Підготовка до опалювального сезону: у Дніпрі замінюють насосне обладнання у котельнях, які опалюють школи

З метою забезпечення безперебійної роботи теплопостачання впродовж наступного опалювального сезону, у Дніпрі триває оновлення обладнання в котельнях, що опалюють школи. Наразі акцент зроблено на заміні насосів, що дозволить підвищити ефективність роботи та заощадити ресурси. Про це повідомляє «Наше Місто» з посиланням на прес-службу міськради.

Вже завершено модернізацію насосного обладнання в НВК № 42. Це обладнання було встановлено ще у 1976 році, і з того часу жодного капітального ремонту воно не бачило.

«При морозах доводилось вмикати два котли, аби дати необхідну температуру до навчального закладу. А тепер завдяки новому обладнанню ми зможемо використовувати один котел, інший буде як резервний», — розповіла майстриня котельні Тетяна Володіна.

Було встановлено два сучасні котли «НІІСТУ-5», пальники та інше обладнання, що дозволить значно зекономити електроенергію та газ. Подібні роботи також виконали в котельні НВК № 86.

«Тут цілком замінили два котли, які мають повну поверхню нагріву. Старе обладнання було вже у критичному стані, адже експлуатувалося понад 30 років. Коли сильні морози, вмикали два котли, замість одного. Також постійно тут підтримували їхній стан не лише ми, а й газові служби. На погіршення технічного стану вплинуло і відключення електроенергії. Тож зараз нам все це вже зробили. Нове обладнання введено в експлуатацію. Завдяки цьому ми користуватимемось одним котлом, а інший буде резервний», — розповів начальник теплової дільниці № 1 Анатолій Лавренюк.

Усього у Дніпрі 161 котельня, яка опалює саме школи та садочки. Усе обладнання перевіряють у міжопалювальний сезон.

Директор КП «Теплоенерго» Дніпровської міськради Андрій Клименко, який наразі черговий по місту, повідомив, що підготовка до наступного опалювального сезону розпочалася одразу після завершення попереднього. Особливу увагу приділяють забезпеченню тепла в школах і садочках Дніпра, щоб діти відчували себе комфортно.

Фото: прес-служба міськради.

Нагадаємо, раніше ми писали: Готують сані з літа: як у Дніпрі модернізують та утеплюють житлові будинки.

Читайте також: Як ОСББ Дніпра можуть провести ремонти та зробити будинок теплішим та комфортнішим.

Категорія: Важливо, Влада, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version