Skip to content

Магнітні бурі у червні 2024: які дні будуть небезпечними

Ксенія Куземко

Магнітні бурі у червні 2024: які дні будуть небезпечними

Сонце викинуло потужний спалах, що призведе до магнітних бур на початку червня. Цей спалах, класифікований як X 1.45, належить до найпотужніших, які спостерігаються на Сонці. Зазвичай протягом року відбувається близько 10 таких спалахів. Очікується, що він призведе до значних магнітних бур на початку червня. Коли у червні будуть магнітні бурі та які правила допоможуть вам захистити свій організм – читайте в матеріалі «Наше місто».

Магнітні бурі у червні

  • 2-4 червня – незначні магнітні бурі.
  • 8 червня – слабка магнітна буря.
  • 9 червня – помірна магнітна буря.
  • 11 червня – помірна магнітна буря.
  • 12 червня – слабка магнітна буря.
  • 15 червня – сильна магнітна буря.
  • 22-23 червня – сильна магнітна буря.
  • 28-30 червня – помірна магнітна буря.

Як зберегти здоров’я під час магнітних бур: поради лікарів

Під час магнітних бур багато людей відчувають погіршення самопочуття. Щоб допомогти організму впоратися з цим навантаженням, лікарі рекомендують:

Дотримуватися режиму дня: лягати спати та прокидатися в один і той самий час, навіть у вихідні. Це допоможе організму синхронізуватися з природними ритмами.

Спати 7-9 годин на добу: повноцінний сон – це основа для хорошого самопочуття. Під час магнітних бур сон може бути більш чутливим, тому важливо лягати спати раніше і вставати трохи пізніше.

Харчуватися правильно: вживати свіжі овочі, фрукти, цільнозернові продукти, нежирне м’ясо та рибу. Обмежити вживання кави, міцного чаю, алкоголю, солодких газованих напоїв, жирної та гострої їжі.

Пити багато води: вода допомагає виводити з організму токсини та покращує його роботу. Рекомендується випивати 1,5-2 літри води на день.

Більше гуляти на свіжому повітрі: свіже повітря насичує організм киснем і покращує його самопочуття.

Провітрювати приміщення: свіже повітря в кімнаті допоможе поліпшити сон і самопочуття.

Знизити фізичні та емоційні навантаження: уникати стресових ситуацій, важкої фізичної роботи, надмірних фізичних навантажень.

При погіршенні самопочуття звернутися до лікаря: якщо ви відчуваєте головний біль, запаморочення, нудоту, слабкість, інші симптоми, які вас турбують, зверніться за допомогою до лікаря.

Раніше ми писали, як війна впливає на здоров’я дніпрян: статистика та реальні історії.

Категорія: Важливо, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Україна

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: