Skip to content

Дніпровська лікарня взяла участь у міжнародному проєкті, який може врятувати життя мільйонів

Міська клінічна лікарня 4

У Дніпрі міська лікарня стала учасником стратегічно важливого проєкту в галузі охорони здоров’я України.  Він спрямований на протидію поширенню антимікробної резистентності. Про це повідомляє «Наше місто» з посиланням на міську клінічну лікарню №4.

Згідно з повідомленням, антимікробна резистентність – це стійкість мікроорганізмів до дії антибіотиків. Це глобальна проблема, яка становить серйозну загрозу для всієї світової медицини. Якщо не вживати рішучих заходів, протягом декількох років більшість антибіотиків втратять свою ефективність.

В Україні проблема АМР загострилася з початком повномасштабної війни. Це пов’язано з поширенням вибухових, осколкових та вогнепальних поранень, а також з “традиційним” самолікуванням та нехтуванням рекомендаціями лікарів.

Щоб уникнути глобальної загрози для громадського здоров’я, Міністерство охорони здоров’я України разом з Центр громадського здоров’я України розробили та впроваджують Національну стратегію щодо боротьби зі стійкістю до антимікробних препаратів. Потужна підтримка міжнародних партнерів – World Health Organization Ukraine, CDC, ICAP сприяє ефективній роботі в цьому напрямку.

29 травня до цього важливого проєкту долучилася Міська клінічна лікарня №4 міста Дніпра.

-У минулому році, завдяки ВООЗ, у нашій лікарні з’явилося новітнє обладнання. Ми навчилися на ньому працювати і виявляти резистентні мікроорганізми. У нас також є міжнародні Сертифікати учасників дозорного епідеміологічного нагляду за АМР в Україні і зовнішнього контролю якості досліджень, – сказала завідувачка відділу інфекційного контролю, лікар-епідеміолог Наталя Шеховцова.

Участь у цьому проєкті надає можливість розширити дії лікарів щодо ефективного виявлення АМР, таким чином своєчасно корегувати подальше лікування пацієнтів.

Фото міської лікарні №4.

Читайте також: Як кинути палити: досвід курців та прості поради лікарів з Дніпра.

Категорія: Новини Дніпра, Новини здоров'я Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: