Site icon Наше Місто

Уряд оновлює програму допомоги ВПО: що зміниться з червня 2024 року

Допомога переселенцям

З червня 2024 року для внутрішньо переміщених осіб в Україні передбачено низку важливих змін, які стосуються виплат. Про те, хто отримає допомогу автоматично та про новий вид допомоги – субсидію на оренду житла – читайте в матеріалі «Наше місто».

У червні виплати допомоги на проживання отримають:

Допомога для громадян, які проживають в Україні та мають статус внутрішньо переміщених осіб, становить: для осіб з інвалідністю та дітей – 3000 грн, для інших осіб – 2000 грн.

Нагадаємо, що з 1 березня 2024 року допомогу на проживання продовжено на 6 місяців.

Новий вид допомоги ВПО

З червня 2024 року внутрішньо переміщені особи матимуть доступ до нового виду державної підтримки – субсидії на оренду житла. Ця інноваційна програма покликана допомогти ВПО покращити свої житлові умови та зменшити фінансовий тягар, пов’язаний з орендою помешкання.

Субсидія на оренду житла: ключові моменти

Диференційований підхід: Розмір субсидії буде залежати від регіону або міста, де проживає ВПО, адже ціни на оренду в різних населених пунктах України суттєво відрізняються.

Врахування потреб домогосподарства: Субсидія також буде залежати від кількості членів домогосподарства, яке орендує житло.

Підтримка малозабезпечених: Чим меншими будуть доходи домогосподарства, тим більший відсоток вартості оренди покриватиме субсидія.

Доступність: ВПО зможуть покривати лише 20-30% вартості оренди з власного бюджету, решту суми візьме на себе держава.

Об’єктивний розрахунок: Формула розрахунку субсидії ґрунтується на нормативі 13,5 кв. м житлової площі на кожного члена домогосподарства, плюс загальна площа для всіх.

Фото “Наше місто”.

Читайте також: Підготовка під звуки сирен: чи є освітні втрати у абітурієнтів Дніпра.

Категорія: Важливо, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version