Skip to content

Пішла на фронт, аби рятувати життя: історія 23-річної бойової медикині з ТрО Дніпра

Пішла на фронт, аби рятувати життя: історія 23-річної бойової медикині з ТрО Дніпра

Олена, старша бойова медикиня роти 128-ї бригади тероборони Дніпра, на свої 23 роки вже багато чого бачила. Вона щиро зізнається, що намагалася відгородитися від новин про війну, адже в цивільному житті працювала завідувачкою в продуктовому магазині. Проте, коли на фронті загинув її друг, Олена без вагань пішла служити. Історію бойової медикині розповіли журналісти Суспільного, – пише «Наше Місто».

На полі бою Олена – це зразковий медик, що самовіддано рятує життя своїх побратимів. Проте, нелегка служба дається їй ціною емоційного виснаження. Щоб підняти бойовий дух та відчути себе краще, Олена використовує незвичний метод – вона одягає елегантні сукні, навіть перебуваючи на передовій.

Зміна одягу для Олени – це не просто розрядка. Це своєрідний ритуал, що дає їй можливість ненадовго відволіктися від жорсткої реальності війни та відчути себе красивою та жіночною, навіть у нелегких умовах армійського життя.

Олена у цивільному житті працювала керівницею магазину. Війна не минула її близьких – рік тому її друг загинув на передовій. Ця трагічна подія стала важливим чинником для дівчини у рішенні піти на службу.

Пішла на фронт, аби рятувати життя: історія 23-річної бойової медикині з ТрО Дніпра

«У мене немає жаги до помсти, навпаки. У мене є усвідомлення, що я сильна і я можу комусь допомогти», – ділиться бойова медикиня.

Дівчина розповідає, що на позиції можуть випускати по 100 снарядів за день. Одного разу, як розповідає старша бойова медикиня, під час евакуації побратимів, за декілька хвилин головного сержанта роти «накрили» 4 FPV-дрони. Військовий наразі знаходиться на реабілітації. Олена каже – диво, що він вижив.

Пішла на фронт, аби рятувати життя: історія 23-річної бойової медикині з ТрО Дніпра

Побратими Олени влаштували для неї окремий куточок: у коридорі спорудили стіну, яка створила окрему кімнату. Її бойова медикиня прикрасила світлодіодною стрічкою, поставила вішалку з сукнями. Наразі вони – те, що приносить позитивні емоції для дівчини.

«Ось мої платтячка, вони упаковані. Я полюбила сукні уже будучи тут, на війні. Саме коли тут вже стало не вистачати усього цього. Коли ти розумієш, що там не встиг цього зробити, і починається якась паніка. Тому я вирішила, чого я не можу привезти сукні сюди», – каже Олена.

Одну з суконь дівчині подарували її побратими. Вона має колір хакі, схожий на той, що на одязі військовослужбовців. Тому побратими жартома сказали: «Це твоя нова форма».

В одній ці своїх суконь дівчина навіть влаштувала фотосесію. Там використала головні атрибути – військовий шолом та зброю.

Олена каже, що було важко перейти від цивільного життя, до військового. Особливо, коли вона з побратимами евакуювала поранених. Дівчина розповіла, що це дуже впливає на моральний стан. Однак, єдиної емоції, якої у неї не було за період служби – страху.

«Я йду не помирати, а навпаки – дати змогу людям вижити», – ділиться старша бойова медикиня.

Фото: Суспільне Дніпро.

Нагадаємо, раніше ми писали: Рятує побратимів та мріє про Перемогу: історія бойової медикині з ТрО Дніпра.

Категорія: Війна, Новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: