Skip to content

ЕКСКЛЮЗИВ Легендарний ресторан «Рубін» у Дніпрі: де відпочивали містяни півстоліття тому

Легендарний “Рубін”: де відпочивали дніпряни півстоліття тому

У 1970-х роках у Дніпрі, тоді – Дніпропетровську, ведуть активну забудову. Постають нові житлові масиви – Червоний Камінь, Тополя, Перемога. Також створюють супутню інфраструктуру – школи, крамниці, кафе. Одним з найпопулярніших ресторанів того часу був “Рубін”, пише «Наше місто».

Він займав два поверхи. У закладі було кілька залів. Сама будівля була досить великою – майже 900 квадратних метрів. Розміститися в ній могли понад 200 осіб.

Вдень до ресторану на обід ходили співробітники сусідніх установ. Вечорами у ресторані грав «живий» оркестр. У вихідні тут відзначали весілля. Ресторан був настільки популярним, зокрема серед молодят, що в залах часом йшло гуляння одразу кількох весіль одночасно.

У 1990-х ресторан почав занепадати. Клієнтів ставало дедалі менше, оскільки серед житлового масиву було небагато бажаючих його відвідувати, всі, хто міг дозволити собі піти до ресторану на той час – вважали за краще робити це у центрі міста. Клієнтів не було, «Рубін» був змушений закритися.

Наприкінці 1990-х замість ресторану у будівлі розмістився нічний клуб «Molinari». Працював він у форматі кафе-бару. Тут можна було пообідати вдень, ввечері пограти у більярд, а у п’ятницю та суботу проводились дискотеки.

Колишні зали «Рубіна» поділили на кілька танцювальних зон та більярдну залу. Клуб вирізнявся тим, що в ньому першим було встановлено депозитну систему оплати за вхід. Тобто на вході клієнт платив гроші, а потім отримував різні послуги: від бару та кухні до більярду. Але до 2010 року клуб закрився.

Раніше ми писали, унікальний пивзавод у Дніпрі: які таємниці приховувала величезна фабрика зі 100-річною історією.

Категорія: Важливо, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: