Skip to content

В окупованій Кирилівці на Азовському морі росіяни рекламують туристичний сезон у вкрадених готелях

Кирилівка в окупації 2024 - Наше Місто

Улюблений курорт мільйонів українців – Кирилівка на Азовському морі – третій рік потерпає від свавілля окупантів. За цей час росіяни привласнили і розграбували велику кількість готелів і баз відпочинку – від елітних до совдепівських. І наразі на деяких з них намагаються запустити туристичний сезон 2024. Причому у розвиток інфраструктури курорту вони не вклали ні копійки, а видають здобутки українських власників за свої «досягнення». Про це розповів власник відпочинкового комплексу «Адмірал» Денис Катюха, пише «Наше місто» з посиланням на телеграм-канал «Анатолій Штефан «Штірліц».

«Вони (окупанти – ред.) нічого не роблять. Вкрали не тільки готель, але і наші фото з сайту, з соціальних мереж, розповідають про відкриття першого у Кирилівці басейну з підігрівом, тоді як він був відкритий ще у 2021 році. Що говорити, якщо навіть прапор наш вони не зняли з території», – каже Денис Катюха.

Начальник Кирилівської селищної військової адміністрації Іван Малєєв впевнений, що туристичний сезон-2024 на Азовському морі не відбудеться, як і два попередніх.

«Кирилівка пуста», – констатує він. За його словами, на курорті працюють лише деякі бази відпочинку, і то частково. Багато з них пошкоджені після штормів, розкрадені або просто занедбані.

«На деяких базах і вагончики повивозили», – додає Малєєв. «А на тих, що ще працюють, майже завжди можна зустріти російських військових».

До повномасштабного вторгнення росії до України Кирилівка щороку приймала до 2 мільйонів туристів. Проте цього року курорт здатен прийняти лише поодиноких відпочивальників з окупованих територій, які ризикують своїм життям та безпекою, щоб відвідати колишній курортний рай.

Війна не лише зруйнувала інфраструктуру Кирилівки, але й позбавила місцевих жителів їхнього джерела доходу. Багато людей, які раніше працювали в сфері туризму, зараз змушені шукати роботу в інших місцях або жити за рахунок гуманітарної допомоги.

Ситуація в Кирилівці є наочним свідченням руйнівної сили війни, яку веде росія. Вона не лише завдає шкоди інфраструктурі та економіці, але й позбавляє людей їхніх домівок, роботи та можливості жити нормальним життям.

Читайте також: На пляжі ніде яблуку впасти: у Дніпрі з’явилася власна «Кирилівка» (Фото).

Категорія: Війна, Новини Дніпра, Україна

Позначки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: