Skip to content

Представник кандидата у президенти США загрожує позовом до творців фільму “Учень”

Представник кандидата у президенти США загрожує позовом до творців фільму "Учень"

Команда ексглави США, Дональда Трампа, збирається подавати до суду на сценаристів біографічного кіно «Учень», повідомляє сайт Meta.ua. Представники кандидата в президенти Америки стверджують, що сцени, показані у фільмі, містять помилкові твердження про політику і не мають нічого спільного з його життєвою історією.

За словами амбасадора передвиборчого штабу Трампа – Стівена Чунга, кіно є «чистою вигадкою, яка робить сенсаційну брехню». Також, на його думку, дії режисерів стрічки та голлівудських еліт є втручанням в особисте життя, через що він пригрозив їм судовим позовом.

Попри розбіжності між знімальною групою та командою Дональда Трампа, публіка позитивно оцінила фільм. Його показ пройшов на кінофестивалі Канна, після чого глядачі аплодували протягом 8 хвилин. Конфлікт сценаристів із передвиборчим штабом активно висвітлюють світові новини кіно і шоубізнес.

Сюжет фільму

Кіно розповідає про шлях Дональда Трампа як бізнесмена і політика. Події розгортаються у Нью-Йорку 1973 року – тоді майбутній президент був лише молодим підприємцем, який мріє про свій великий проєкт у США. Його метою був ремонт будівлі «Коммодор», де пізніше мала пройти його гучна інавгурація, супроводжена виступами найкращих знаменитостей того часу.

На самому початку своєї кар’єри він стикається із серйозними звинуваченнями від Міністерства Юстиції. Його судять за дискримінацію темношкірих у його громадському житлі. Далі він зустрічає Роя Кона — авторитетного адвоката, який повністю змінює його життя і допомагає впоратися з позовом. Однак він втягує Трампа в численні угоди та махінації, намагаючись навчити молодого бізнесмена всім хитрощам професії.

Режисери намагалися відтворити портрет майбутнього президента США, показавши головного героя егоїстичним та агресивним щодо жінок. Стрічка містить сцени насильства Трампа над його першою дружиною – Іванною, а також розповідає про косметичні процедури, до яких вдавався політик – пересадка волосся та ліпосакція. Крім того, в одному з епізодів показано вживання Трампом наркотичних речовин для втрати ваги.

Відповідь знімальної групи

Алі Аббасі – режисер «Учня», відповів на коментарі передвиборного штабу, заявивши, що «проблема світу полягає в тому, що хороші люди мовчали надто довго, тому фільми мають стати актуальними знову – настав час зробити їх політичними». За словами творця кіно, Трамп і без того довго позивається до багатьох людей, тому запропонував йому та його команді відвідати закритий показ кіно, організований спеціально для обмеженого кола осіб.

Алі Аббасі стверджує, що фільм не обов’язково викликає захоплення чи невдоволення у Трампа, але однозначно його здивує. Він заявив, що “запропонував би Трампу зустрітися там, де він забажає, щоб обговорити контекст фільму та здійснити для нього індивідуальний показ”. Сам автор «готовий поспілкуватися з колишнім президентом або кимось із його команди після перегляду, якщо у них виникнуть питання».

Категорія: Афіша, Важливо, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: