Skip to content

День батька 2024 в Україні: дата та історія свята

Ксенія Куземко

День батька 2024 в Україні:

В Україні наближається День батька – урочиста подія, присвячена шануванню татусів. Це свято з’явилося як аналог Дню матері, підкреслюючи важливість ролі батьків у житті дітей. Кореспондент «Наше місто» розповість, коли саме День батька.

Хоча в Україні не було офіційного Дня батька, протягом багатьох років склалася традиція вітати тат в третю неділю червня або вересня. Ця ситуація змінилася у 2019 році, коли президент Петро Порошенко підписав указ про встановлення Дня батька як офіційного свята.

Офіційне святкування Дня батька в Україні припадає на третю неділю червня. Цього року, у 2024 році, воно буде 16 червня.

Історія свята

Святкувати День батька вперше зародилося у Сполучених Штатах, а саме у штаті Вашингтон. Ініціатором цього зворушливого свята стала Сонора Смарт Додд з міста Спокан у 1910 році.

Відомо, що в основу такого бажання лягла власна історія дорослішання: мати Сонори померла, залишивши шістьох малолітніх дітей на свого чоловіка.

Батько з самовідданістю та безмежною любов’ю піклувався про них, ставши їм опорою та взірцем для наслідування. Саме щира подяка та глибока повага до свого тата спонукали Сонору висловити свою вдячність не лише йому, а й усім турботливим батькам Америки, які з любов’ю та відповідальністю беруть участь у житті та вихованні своїх дітей.

Раніше ми писали, як працюють заклади культури у Дніпрі під час тривог.

Категорія: Важливо, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: