Skip to content

Шматок стелі впав на мене: у шелтері Дніпра живе 81-річна жінка з Донеччини, дім якої зруйнував ворожий снаряд

Шматок стелі впав на мене: у шелтері Дніпра живе 81-річна жінка з Донеччини, квартиру якої зруйнував ворожий снаряд

Жителька Красногорівки, що на Донеччині, 81-річна Світлана, зараз знаходиться в шелтері у Дніпрі. Внаслідок бомбардування російськими військами її квартира була зруйнована, а шматок стелі впав прямо на жінку. Свою історію жінка розповіла журналістам Суспільного, пише «Наше Місто».

Світлана розповідає, що не ховається від обстрілів, оскільки не чує їх. У цей жахливий день, коли снаряд влучив у її квартиру, жінка сіла обідати та не очікувала, що за мить її житло буде зруйновано.

«Сіла їсти, а тут міномет чи як, не знаю. Прямо вдарили, шматок стелі впав на мене, одразу ґуля. А наступного дня око запливло. Розбито все. Я не знаю, де буду жити», — сказала жінка.

Світлана після евакуації до Курахового була прооперована у місцевій лікарні. Повернутися додому їй не дозволяють через бойові дії та небезпечну ситуацію на дорогах.

Жінка розповідає, що її рідна Красногорівка з лютого 2022 року перебуває під постійними обстрілами російських військ з артилерії. Місто також потерпає від гуманітарної катастрофи, адже з того ж часу там немає опалення, електрики та водопостачання.

Шматок стелі впав на мене: у шелтері Дніпра живе 81-річна жінка з Донеччини, квартиру якої зруйнував ворожий снаряд

«Ходили набирати воду в підвал. Але я вже не можу, в мене і так руки трусяться. Так знайомий хлопець приносив мені воду», — ділиться вона.

Жінка втратила зв’язок з дітьми та онуками, які жили в Донецьку. Про їх долю їй невідомо, адже протягом кількох років вона не спілкується з двома синами та донькою.

Жінку евакуювали до одного з шелтерів у Дніпрі. Адміністраторка закладу, Майя Бунітова, розповіла, що при собі у Світлани були лише особисті документи. Жодних спроб розшуку з боку рідних протягом 10 днів не було.

«Губиться вона, свою кімнату два дні шукала, вивчила. Посміхається, ходить щаслива. Якщо щось потрібно – ми її питаємо», — говорить пані Майя.

За словами адміністраторки закладу, за два дні жінку планують відправити до пансіонату в Івано-Франківськ.

Нагадаємо, раніше ми писали: Знайшов прихисток у Дніпрі: щоб не отримувати російський паспорт 88-річний чоловік пішки вийшов з окупації.

Читайте також: Соцпрацівниця з Дніпра Ірина Кошеварнікова 34 роки допомагає людям.

Категорія: Війна, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Україна

Позначки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: