Skip to content

ОФІЦІЙНО У Дніпрі підприємців заохочують облаштовувати безбар’єрні літні майданчики

Михайло Чернов

У Дніпрі підприємців заохочують облаштовувати безбар'єрні літні майданчики

Міська влада Дніпра всіляко підтримує бізнес, який попри все продовжує працювати у наш складний воєнний час. Адже малі та середні підприємці, які тримають працюючими свої магазини, салони, кав’ярні, роблять свій важливий вклад у функціонування економіки, створюють робочі місця та сплачують податки. Які в тому числі надходять в бюджет міста та допомагають громаді Дніпра жити та розвиватися.

Серед інших корисних кроків, спрямованих на підтримку підприємництва, у минулому році рішенням міської ради Дніпра на час дії воєнного стану було зменшено в два рази коефіцієнт для розрахунку оплати за влаштування літніх майданчиків кафе, кав’ярень, ресторанів та ін.закладів.

У Дніпрі підприємців заохочують облаштовувати безбар'єрні літні майданчики - Наше Місто

– Мета цього рішення – зменшити фінансове навантаження на представників малого бізнесу у такий непростий для країни час, – зазначає Марина Данильченко, заступник начальник юридичного відділу КП “Дніпровські активи” міської ради.

Головна умова – літні майданчики мають бути зручними та безбар*єрними, без помостів, доступними для усіх. Запровадження таких позитивних змін заохочує підприємців до впорядкування своїх літніх майданчиків. Загалом – позитивно впливає на зовнішній вигляд міста, сприяє розвитку бізнесу.

У Дніпрі підприємців заохочують облаштовувати безбар'єрні літні майданчики - Наше Місто

…Приємний літній майданчик облаштували біля кав’ярні Bake&Brew, яка працює в центральній частині міста:

– Коли стало тепліше, клієнти звернулись з проханням винести столики та стільчики на вулицю, щоб можна було посидіти з чашечкою кави на свіжому повітрі, насолодитися приємною погодою,  – розповідає Ольга, яка працює шеф-баристою цього затишного закладу.

У Дніпрі підприємців заохочують облаштовувати безбар'єрні літні майданчики - Наше Місто

Дійсно, наявність літнього майданчика – приємна можливість для відвідувачів та користь для власників закладів, які можуть надати додаткові зручності для клієнтів. Наразі в Дніпрі діють понад 200 літніх майданчиків, облаштованих згідно до встановлених правил, зазначає Марина Данильченко

Варто зазначити, що мають місце випадки, коли власники закладів самовільно та без узгоджень встановлюють літні майданчики: їх під час регулярних обстежень та перевірок виявляють представники профільних служб міської ради. У таких випадках до підприємців можуть застосовуватись штрафні санкції.

Для того, щоб облаштувати літній майданчик, підприємцям варто звертатися для узгоджень та укладання договору до КП Дніпровські активи: м.Дніпро, пр.Лесі Українки, 55. Варто зауважити, що розміщення літніх майданчиків у центральній частині міста, в історичних ареалах потребує погодження з головним художником міста. 

Категорія: Влада, Новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: