Skip to content

Допомога Силам оборони та мешканцям міста: Громадська рада Дніпра відзвітувала про свою роботу за останні два роки

Допомога Силам оборони та мешканцям міста: Громадська рада Дніпра відзвітувала про свою роботу за останні два роки

У Дніпрі за останні два роки тисячі людей отримали необхідну допомогу та підтримку в цей складний час. Вперше з початку повномасштабної війни Громадська рада при Дніпровській міській раді провела загальні збори, нагородила волонтерів та відзвітувала про свою роботу, – пише «Наше Місто» з посиланням на прес-службу міськради.

За два роки роботи Громадська рада при Дніпровській міській раді зосередила свою діяльність на двох ключових напрямках: допомозі Силам оборони та постраждалим від війни, а також на активному вирішенні нагальних проблем міста. Сьогодні відбувся звіт Громадської ради про результати її роботи за цей період.

Після 24 лютого 2022 року робота Громадської ради зазнала значних змін. З того часу і до сьогодні основними напрямками стали підтримка ЗСУ, гуманітарні проєкти, організація шелтерів, волонтерська діяльність та допомога вимушеним переселенцям.

Допомога Силам оборони та мешканцям міста: Громадська рада Дніпра відзвітувала про свою роботу за останні два роки

З грудня 2022 року Громадська рада зосередилася на створенні у Дніпрі Штабу взаємодопомоги. Фахівці штабу допомагають дніпрянам та гостям міста вирішувати нагальні питання, залучаючи всі служби мерії. Посилена увага та постійний контроль з боку міської влади забезпечують ефективне і швидке реагування на звернення мешканців. У 2023 році Громадська рада отримала понад 30 000 звернень від дніпрян і допомогла оперативно їх вирішити.

«Сьогодні вперше за останні два роки Громадська рада зібралася підвести результати своєї роботи та підготувала звіт про те, як працювала з інститутами громадянського суспільства у Дніпрі. Ці два роки ми практично не збиралися наживо. Переважно у форматі онлайн-конференцій та на онлайн-засіданнях. Звісно, що ми продовжуємо свою основну діяльність. Будемо і надалі допомагати дніпрянам у вирішенні їхніх питань. Адже зараз основне – це відключення світла, через яке у містян виникає багато труднощів. Але ми зі всіма на звʼязку та будемо розбиратись та допомагати», – розповів заступник голови Громадської ради при Дніпровській міській раді Геннадій Грищенко.

Допомога Силам оборони та мешканцям міста: Громадська рада Дніпра відзвітувала про свою роботу за останні два роки
Допомога Силам оборони та мешканцям міста: Громадська рада Дніпра відзвітувала про свою роботу за останні два роки

Під час засідання також відзначили представників інститутів громадянського суспільства, волонтерів та інших осіб, які активно долучалися до надання допомоги Збройним Силам України та постраждалим від збройної агресії Російської Федерації у Дніпрі протягом 2022 – 2023 років. Ці люди займалися евакуацією переселенців, залученням гуманітарної допомоги та організацією різних заходів спільно з мерією Дніпра, під час яких збирали кошти для придбання необхідної техніки для Сил оборони. Подяками від міського голови Дніпра Бориса Філатова та голови Громадської ради при Дніпровській міській раді Геннадія Корбана нагородили 40 осіб.

Серед нагороджених – Ольга Волкова, яка очолює громадську організацію.

«Центр соціальної адаптації людей з інвалідністю «ОКЕАН ДОБРА», яка існує у Дніпрі з 2017 року. З початку повномасштабного вторгнення вона за підтримки Голови ГР ДМР Геннадія Корбана організувала відправлення за кордон 545 осіб із інвалідністю у спеціально виділених вагонах. А також створила «Центр тимчасового розміщення маломобільних людей похилого віку та людей з інвалідністю, евакуйованих з гарячих точок». На сьогодні там розгорнуто 150 місць. А усього через Центр пройшло 2 576 осіб (серед них з інвалідністю 632 особи). Допомогли оформити інвалідність 26 особам, паспорти – 149 особам, а статус ТПО отримали 1 223 особи.

«Все це ми змогли зробити за підтримки Геннадія Корбана. Без нього я б нічого не зробила. Коли я побачила цей жах на вокзалі, складнощі з евакуацією людей з інвалідністю, то він і допоміг виділити для них спеціальні вагони, аби вивезти з гарячих точок. Також він допоміг нам з приміщенням, де ми розміщували цих людей. І ця нагорода є мотивацією для мене працювати далі. Вдячна та вражена, що отримала її сьогодні. Бо далі на нас чекає багато роботи, адже вже до Дніпра везуть людей з Харківщини, Сумщини. Тож працюємо далі», – поділилась Ольга Волкова.

Фото: прес-службі міськради.

Нагадаємо, раніше ми писали: Дніпро доправив на фронт РЕБи та понад 300 FPV-дронів і мавіків на понад 10 млн грн.

Категорія: Влада, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: