Skip to content

Перевізник не довіз собаку до власниці і вимагав гроші: експерти з Дніпра про те, як уникнути небезпеки для тварин  

Перевізник тварин не довіз собаку до власниці і вимагав гроші: експерти з Дніпра розповіли, як уникнути небезпеки для тварин

Послуга перевезення тварин з України в Європу стала особливо популярною після початку Великої війни. Українці, які переїхали до інших країн, часто бажають забрати до себе своїх улюбленців. Тож для цього створюють спеціальні компанії. Проте і серед перевізників для тварин трапляються шахраї. Українка Юлія, яка наразі проживає в Нідерландах, стикнулася з неприємною ситуацією при перевезенні своєї такси. Жінка замовила послугу перевезення за рекомендацією власниці розплідника. Однак, замість того, щоб доставити тварину до місця призначення, перевізник кинув собаку в Берліні. Жахливу історію дізнавалися журналісти ДніпроTV, – пише «Наше Місто».

Пані Юлія розповіла про шокуючий досвід перевезення цуценя з України до Нідерландів. Спочатку перевізники, з якими зв’язалася жінка, запевнили, що доставлення буде коштувати певну суму, але потім, коли цуценя вже було в дорозі, вони почали вимагати значно більше грошей.

«Співробітниця мені каже, що типу водій сказав, що до Нідерландів буде дорожче. Тобто вже коли вони перевезли, вона мені починає піднімати ціну, – ділиться вона.

Перевізник тварин не довіз собаку до власниці і вимагав гроші: експерти з Дніпра про те, як уникнути небезпеки для тварин

Жінка погодилася на такі умови, адже залишити собаку напризволяще – не могла. Перевізники повідомили дату, коли вони довезуть улюбленця до назначеного місця. Проте наступного дня, замість того, щоб доставити цуценя до Нідерландів, перевізники висадили його в Берліні і заявили, що привезуть лише через тиждень.

Але на цьому увесь жах історії не закінчився. Цуценя залишили у багажнику іншого водія. Натомість той вирішив вимагати у Юлії грошей – повну вартість цієї собаки. Та навіть на ці умови жінці довелося погодитися.

Вона змушена була їхати вночі до Берліна, щоб забрати цуценя. Та коли Юлія його побачила, то була шокована.

«Собака була в сечі, вона їхала без підстилки. Ще з цією жінкою, коли я зв’язалася, в якої купувала послугу, домовилися, що та дасть на тиждень цих пелюшок у дорогу, щоб міняли. А також корму на тиждень їм», – розповідає власниця собаки.

Перевізник тварин не довіз собаку до власниці і вимагав гроші: експерти з Дніпра про те, як уникнути небезпеки для тварин

Цуценя було виснажене та дуже голодне – з’їло всю їжу, яку йому дала жінка, одразу ж в машині, по приїзду у Берлін.

Та за версією перевізника, жодної проблеми не було. У коментарі журналістам, компанія стверджує, що довезли собаку до місця призначення. А гроші, за їх словами, ніхто не вимагав.

Перевезення тварини за кордон складна і відповідальна справа. Тож перевізників треба обирати ретельно. Та ще й правильно готувати до поїздки чотирилапих. ЗА словами Євгенії Оріховської, лікарки ветеринарної медицини, для перевезення тварин необхідно заздалегідь завади заспокійливі на трав’яній основі.

«Треба давати заздалегідь. Це десь за три-п’ять днів до поїздки. Оскільки зразу вони не будуть діяти, тільки накопичувальний ефект. Перед дорогою тваринку не перегодовують. Краще їй дати десь там половину норми», – каже лікарка.

Окрім того, заздалегідь необхідно визначити, яким транспортом будете їхати тварина. Від цього буде залежати і пакет документів. Для перевезення літаком треба додаткові довідки, зазначені авіакомпанією. А якщо перевезення здійснюється автівкою – необхідно продумати місця зупинок для прогулянок чотирилапого.

Нагадаємо, раніше ми писали: Зоопарк “Жива планета” у Дніпрі: близьке спілкування з екзотичними тваринами.

Читайте також: Тварини у місті: як дніпряни ставляться до безпритульних  (опитування).

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Україна

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: