Skip to content

Чи можуть жінці вручити повістку на вулиці

Ксенія Куземко

Новина про штраф для військовозобов’язаної жінки, яка не з’явилася за повісткою, швидко поширилася в інтернеті, особливо на тлі нового закону про мобілізацію. Цей випадок викликав питання: чи дійсно жінкам можуть вручати повістки та хто зобов’язаний оновлювати свої дані у ТЦК? Про це повідомляє «Наше місто» з посиланням на ДніпроTV.

Анна за декілька днів закінчує медичний університет. Їй вже відомо, що, як медик, військовозобов’язаною. Про це їй розповідали ще при вступі. Проте, на тлі нового закону про мобілізацію, де чітких роз’яснень для жінок немає, у Анни виникає багато запитань.

Жінки у ЗСУ не рідкість, але долучитись до війська вони можуть тільки на добровільній основі – наголошують у ТЦК.

Водночас, для жінок, які мають статус військовозобов’язаних, оновлення даних у ТЦК залишається обов’язковим. І лише за невиконання цієї вимоги або у випадку не проходження військово-лікарської комісії (ВЛК) на жінку може бути накладено штраф. Така ситуація була і у сенсаційній новині, пояснює адвокатка.

Жінки інших професій не підлягають штрафам.

Їх також не обмежують у пересуванні по країні та за її межами. Жінок, визнаних ВЛК непридатними до несення служби, або тих, що мають трьох і більше дітей, не можуть призвати до лав ЗСУ.

Раніше ми писали, історії Героїв Дніпропетровщини, які цінність України поставили вище за власне життя.

Категорія: Важливо, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: