Skip to content

ЕКСКЛЮЗИВ Як у Дніпрі регулюється дорожній рух під час відключення електроенергії

Супрун Юлія

Свтлофори Дніпра

Під час віялових відключень електроенергії, якими намагаються стабілізувати енергетичну систему України, мешканці Дніпра зіткнулися з проблемою непрацюючих світлофорів. На щастя, не всі світлофори вимикаються одночасно. Як вони працюють в умовах дефіциту електроенергії пише “Наше місто”. 

Повністю всі світлофори Дніпра одночасно вимикалися лише один раз – у 2023 році під час блекауту. Зараз складно сказати, які світлофорні об’єкти у Дніпрі знеструмлюються найчастіше через віялові відключення. Досвід останніх двох тижнів каже, що  ця проблема може торкатися як основних магістралей, так і менш жвавих вулиць.

Свтлофори Дніпра

Коли відбувається відключенні електроенергії, звісно, що світлофори не працюють, тому потрібно керуватися знаками та розміткою. Були відключення основних магістралей – проспектів Дмитра Яворницького, Слобожанського, Науки, Сонячної набережної, Запорізького шосе, Набережної Перемоги, але це були разові відключення, – розповідає Володимир Савватєєв, співробітник КП “Транспортна інфраструктура”.

Відключення світлофорних об’єктів негативно впливають на безпеку дорожнього руху. Особливо, коли це відбувається у часи пік. У КП “Транспортна інфраструктура” існує план дій на випадок відключення світлофорів, який мінімізує ризики некерованого руху.

Коли відбуваються знеструмлення світлофорів через віялові відключення електроенергії, ми збираємо повну інформацію про непрацюючі об’єкти та надаємо її в управління патрульної поліції. Вони у свою чергу відправляють на місця екіпажі для регулювання руху, – пояснює Володимир Савватєєв. 

світлофори Дніпра

Також у Дніпрі існують світлофори, які в умовах відключень електроенергії можуть працювати до п’яти годин за рахунок акумуляторів.

Джерел безперебійного живлення, які в моменти відключення електроенергії забезпечують роботу світлофорів, у Дніпрі встановлено 13 одиниць, вони забезпечують роботу 19 світлофорних об’єктів. Акумуляторів вистачає на п’ять годин, – розповідає Володимир Савватєєв.

Що робити, якщо світлофор не працює?

  • Керуватися знаками та розміткою: У разі відсутності сигналу світлофора, водії та пішоходи повинні керуватися правилами дорожнього руху, знаками та розміткою.
  • Збільшити увагу та обережність: Будьте особливо уважні на перехрестях, де не працює світлофор. Зменшіть швидкість, дайте час іншим учасникам дорожнього руху для маневрування.
  • За можливості, користуватися альтернативними маршрутами: Якщо є можливість, краще об’їздити перехрестя, де не працює світлофор.

Нагадаємо, раніше ми писали, що у Дніпрі на світлофорах встановлюють акумулятори.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Тема дня, Транспорт в Дніпрі

Позначки: , , , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: