Skip to content

ЕКСКЛЮЗИВ У Дніпрі відкрилась грандіозна виставка вишиванок

До Дня вишиванки у Дніпрі в Університеті митної справи та фінансів відкрилась масштабна виставка. На ній представлені більше 100 робіт з п’яти колекцій.

Наша мета – показати вишиванки з різних регіонів України, – розповіла «Нашому місту»  Алла  Кірюхіна, одна з організаторів виставки. – Знаходили майстринь та колекціонерів самостійно або через знайомих. Тут є дуже красиві сучасні вироби, а також старовинні.

На першому поверсі головного корпусу університету, який знаходиться за адресою вул. Вернадського, 2/4, можна побачити дійсно унікальні речі. Наприклад, сорочки другої половини ХІХ століття, а також колекції святкового одягу дніпровських майстринь. Є навіть колекція дніпровськой 75-ї гімназії.

Свої роботи для виставки надали Валентина Белік, Олена Павлишина, Галина Хмель-Дунай,  Світлана Тарасенко, Ольга Дришлюк.

Я представила 10 робіт, вишивка – це моє велике захоплення, – зізнається Галина Хмель-Дунай, член Спілки майстрів народного мистецтва України, кандидат біологічних наук, доцент одного з вишів Дніпра. –  Мої вироби – це реконструкції артефактів з музеїв Дніпропетровщини. Також я займаюсь збереженням технік української вишивки у сучасному одязі. До речі, мене обурює та пригнічує, коли сьогоднішнє свято називають Днем вишиванки. Вважаю, що це День вишивки, яка народилась не з надбанням нашою країною незалежності, а багато століть тому.

Побачити виставку вишиванок в УМСФ можна протягом місяця. Вхід безоплатний.

Фото Володимира Федорищева.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що в бібліотеці Дніпра відкрилась виставка мережива.

Категорія: Афіша, Новини Дніпра, Тема дня

Позначки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: