Skip to content

Військовий зі 128 бригади ТрО отримав квартиру від Дніпра за свою службу

Військовий зі 128 бригади ТрО отримав квартиру від Дніпра за свою службу

Командир стрілецького відділення Артем Устименко з Дніпра мав 9 виходів на нуль і пережив 24 операції. Йому довелося потрапити під ворожий вогонь з танків. Але чоловік не здався – він робив усе можливе, аби не допустити окупантів до свого рідного Дніпра. Історію ветерана дізнавалися журналісти ДніпроTV, – пише «Наше Місто».

Нині, за станом здоров’я, Артем звільнений з військової служби. Через ворожий обстріл він втратив ногу. Проте у рідному Дніпрі його не забули: місто надало йому квартиру як подяку за службу.

У цивільному житті Артем працював зварювальником у КП «Дніпроводоканал» і був батьком двох дітей. Коли у рідне місто почали прилітати перші снаряди, він зрозумів, що повинен захищати свою родину. Так чоловік пішов у військкомат, але там його не взяли через відсутність досвіду у службі. Тому Артем вирішив піти до тероборони.

Так вже за 5 місяців чоловік перевівся до 128 бригади ТрО. Там він був командиром стрілецького відділення і чекав виходу на поле бою. Далі військовий з побратимами потрапив на Донецький напрямок.

«Ми вийшли на бойові позиції. Було спокійно. І тут по рації нам передали “в укриття, на позиції виїхало 2 танки”. Тільки нам це передали – одразу вибухи, і все. Все пам’ятаю. Я молив бога, щоб втратити свідомість, болі дуже тяжкі були», – згадує Артем.

Інформацію про обстріл першою дізналася дружина побратима Івана – вона отримала повідомлення про смерть свого чоловіка. Натомість дружина Артема не знала, що відбувається з її чоловіком та чи живий він. Артема шукали в усіх лікарнях міста і області, а знайшли у Запоріжжі.

У лікарні він переніс ампутацію, відмову нирок, 24 операцій і проходження реабілітації. Артем мріяв про повернення додому, і його рідне місто не забуло про свого Героя. За його службу військовий отримав квартиру, ключі від якої вручив міський голова.

Спочатку рідні були шоковані, але потім з радістю усвідомили це. Зараз чоловік відпочиває перед майбутніми операціями з протезування. Родина поступово почне перевозити меблі в нове житло, де вже зроблений ремонт і встановлена сантехніка.

Військовий зі 128 бригади ТрО отримав квартиру від Дніпра за свою службу

Нагадаємо, раніше ми писали: Захищає країну ще з часів АТО: історія військового з ТрО Дніпра.

Категорія: Війна, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: