Skip to content

У Міноборони розповіли, як відбуватиметься мобілізація автотранспорту

У Міноборони розповіли, як відбуватиметься мобілізація автотранспорту

У квітні президент України підписав закон про посилення мобілізації. Вже від 18 травня він набере чинності. Серед внесених змін – вилучення авто на потреби ЗСУ. Як це відбуватиметься – розповів речник Міністерства оборони України, старший лейтенант Дмитро Лазуткін у хроніці тижня від МОУ, – пише «Наше Місто».

У рамках мобілізації транспортні засоби можуть вилучатися. Цю функцію виконують ТЦК, центральне управління СБУ та його регіональні органи, а також відповідні розвідувальні структури. Їхні дії базуються на рішеннях місцевих держадміністрацій, які оформлюються відповідно до розпоряджень.

Військово-транспортний обов’язок передбачає мобілізацію транспорту, включаючи водні засоби, а також техніку, зокрема трактори, самохідну сільгосптехніку, дорожньо-будівельні машини тощо.

«Військово-транспортний обов’язок встановлюється з метою задоволення потреб Збройних сил України та інших військових формувань на особливий період транспортними засобами, у тому числі водними та технікою. Це також можуть бути трактори, самохідні сільськогосподарські, дорожньо-будівельні машини, сільськогосподарська техніка», – розповів Дмитро Лазуткін.

Він також підкреслив, що транспортні засоби, які використовувалися під час мобілізації, будуть повернуті власникам протягом 30 днів після оголошення демобілізації. Цей процес буде ґрунтуватися на актах прийняття-передачі, де буде зафіксовано інформацію про власника, технічний стан, залишкову вартість та інші дані, необхідні для ідентифікації транспортного засобу.

Нагадаємо, раніше ми писали, що Верховна Рада ухвалила закон про мобілізацію, який суттєво змінить порядок військового обліку, проведення мобілізаційної компанії та відповідальності військовозобов’язаних. Серед інших нововведень – зниження призовного віку, обов’язковий медогляд, можливість мобілізації ув’язнених, та нові штрафи для ухилянтів.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Транспорт в Дніпрі, Україна

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: