Skip to content

Дев’ять адвокатів на трьох підсудних: замовники замаху на активістку з Дніпра намагаються уникнути покарання

Дев’ять адвокатів на трьох підсудних: замовники замаху на активістку з Дніпра намагаються уникнути покарання

Після замаху на своє життя Наталя Ешонкулова досі бореться за правосуддя. Навіть після вироку суду, який визнав її нападників винними, ті можуть уникнути покарання. Жінка впевнена, стоїть за цим ОЗУ «Наріка». Тепер до неї почали підсилати проросійських провокаторів з колишньої команди Шарія. Деталі розповіли журналісти ДніпроTV, – пише «Наше Місто».

Отримавши серйозні травми, включаючи струс мозку, перелом носа та численні гематоми, Наталія Ешонкулова, активістка з Дніпра, не здається і продовжує боротися за справедливість після жорстокого нападу, що стався ще у 2021 році. Жінка переконана, що причиною нападу стала її активна громадська діяльність. Вона публічно називає імена тих, кого вважає замовниками злочину.

Суд першої інстанції, що відбувся у березні 2024 року, визнав трьох молодиків винними у скоєнні злочину. Їм призначили 11 років позбавлення волі та штраф у розмірі 300 тисяч гривень з кожного. Однак, справа не закінчилася. Сторона захисту оскаржила вирок і подала апеляцію. Кількість адвокатів, які представляють інтереси підсудних, зросла до 9.

Наталія Ешонкулова вважає, що за цим злочином стоїть Олександр Петровський. Вона вказує на те, що адвокати підсудних дуже дорогі, що свідчить про фінансування з боку впливової особи.

«Хто сплачує послуги таких коштовних адвокатів? По адвокатам видно, що вони заробляють не мало. Вони їздять на дорогих авто тощо, тож хто сплачує їх послуги? Може пора поліції та прокуратурі цим зайнятися і все ж таки встановити зв’язок між адвокатами та можливими замовниками», – каже Ешонкулова.

За її словами, напередодні розгляду апеляції він засуджених у її справі з’явилися провокатори. Їх ідентифікували як проросійських блогерів, колишніх членів команди Шарія, а також одного з її опонентів – Віталія Мархасіна. ЗМІ повідомляють, що Мархасін входить до оточення одіозного бізнесмена Петровського та його правої руки Еміля Арутюняна.

Ешонкулова вважає, що метою цих провокацій є повернення справи на нове розглядання, щоб затягнути процес і зменшити суспільний інтерес до виконавців злочину.

Адвокати заперечували присутність ЗМІ на засіданні. Втім суд відхилив цю вимогу. Натомість знімати другу сторону конфлікту журналістам заборонили. Тож і отримати їхніх коментарів не вдалося.

«Я б на їх місці цього не робила, і я не розумію таких суддів, які ухвалюють такі рішення, щоб не було видно облич підсудних та, наприклад, їх захисників. Я буду просити суд вникнути у справу і в жодному разі не відправляти цю справу на новий розгляд. Я підтримую повністю вимоги прокурора Литвиненка, який каже, що він вимагає зробити вирок більш суттєвим, більш жорстким, а саме по 15 років кожному», – зазначає Наталія Ешонкулова.

Засідання тривало 2 години. Після чого оголосили перерву до 23 травня. Наталя налаштована рішуче і сподівається, що правосуддя дістанеться і замовників замаху на її життя.

Читайте також: Мажорна гулянка «Наріка» та його банди: злодій, що втік за кордон, відсвяткував весілля доньки.

Категорія: Важливо, Кримінал, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: