Skip to content

Відновлення пенсій: як повернути заморожені виплати

Ксенія Куземко

Виплата пенсій пенсіонерам-ВПО - Наше Місто

Не всі пенсіонери, які мали пройти ідентифікацію, встигли це зробити вчасно. Через це їм припинили виплачувати пенсію. Про це повідомляє «Наше місто» з посиланням на Мінсоцполітику.

Кому скасували виплати

Пенсіонерам, які отримали статус внутрішньо переміщених осіб (ВПО) до 24 лютого 2022 року, необхідно пройти ідентифікацію. Виплата пенсій тим, хто не встиг це зробити призупинена.

Остаточний термін ідентифікації визначили 31 березня 2024 року. Процедура доступна як онлайн, так і офлайн, зокрема через такі сервіси:

  • у відділеннях ПФУ;
  • у веб-порталі Пенсійного фонду;
  • у відділеннях “Ощадбанк”;
  • “Дія. Підпис”;
  • у форматі відеоконференції.

Як повернути виплати

Пенсіонерам, які з певних причин не змогли пройти верифікацію раніше, надається можливість зробити це зараз. Процедура верифікації для них залишається незмінною.

«Пенсія виплачуватиметься з урахуванням коштів за всі місяці, за які людина не отримувала її через непроходження ідентифікації», – йдеться у повідомленні Мінсоцполітики.

Важливо зазначити, що виплати пенсій не припиняються, а лише тимчасово заморожуються до моменту остаточного з’ясування обставин. Грошові кошти, як і раніше, надходять на рахунки Пенсійного фонду України, проте не видаються особі, яка не підтвердила свою особистість.

Процедура ідентифікації є необхідною для своєчасного виявлення фактів отримання пенсійних виплат пенсіонером або ж несанкціонованого використання його коштів зловмисниками.

Раніше ми писали, як у Дніпрі користуються громадським транспортом люди у інвалідних візках.

Категорія: Важливо, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Україна

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: