Skip to content

Як реабілітаційний центр Дніпра комплексно лікує військових після важких поранень

32-річний дніпрянин Дмитро з перших днів повномасштабного вторгнення мужньо боронить Україну. До війни він рятував життя людей, працюючи у психіатричній лікарні, а потім у швидкій допомозі. Уже у березні 2022 року Дмитро опинився на Запорізькому напрямку, де без вагань кинувся на допомогу українським військовим. Для цього він використав свій бусик, який отримав прізвисько “Жовток”. Про це повідомляє «Наше місто» з посиланням на міську владу Дніпра.

«Прозвали його так, бо жовтогарячий. Цей автомобіль був оснащений необхідним для порятунку побратимів. Довго він прослужив, поки ворог його не знищив», – розповів Дмитро. Вивіз з поля бою 509 український захисників. «507 – живі. Більшість – мене впізнають. От, з деякими зустрілись у лікарні. Кажуть – а ви мене врятували, ми вас пам’ятаємо, як пісні під час евакуації співали», – не стримує посмішки захисник.

Згодом чоловік став розвідником. За свою бойову кар’єру він отримав 5 поранень, останнє з яких – у ніч з 10 на 11 березня 2024 року.

Як реабілітаційний центр Дніпра комплексно лікує військових після важких поранень

«Мені тоді передали по рації, що є поранений на першому фланзі. Ніхто не може близько підійти – йде бій, криють артою, мінометами, всім чим можна… А я хоч і розвідник уже був на той час, але справу свою не забув. Я ж медик. Пішов за побратимом. За 300 метрів до побратима – вибухи. Поранило ногу», – розповідає захисник.

Дмитро, не розгубившись, надав собі першу допомогу: зробив укол знеболювального та витягнув з поля бою побратима. Далі, незважаючи на отримані травми, він продовжив битися. Після закінчення бою Дмитра було доставлено до медичного закладу Дніпра, де йому провели операцію та розпочали курс лікування.

Як реабілітаційний центр Дніпра комплексно лікує військових після важких поранень

“Після операції у мене виникла проблема: мені було боляче ставати на поранену ногу. Мені порадили звернутися до реабілітаційного центру, і я вирішив спробувати”, – поділився Дмитро.

«Під час обстеження виявили зниження сили м’язів стопи та гомілки. Наш план включив у себе вправи для збільшення сили м’язів, а також вправи для збільшення амплітуди рухів. Бо Дмитро міг ходити, тільки наступаючи на п’ятку. Нині – покращилась якість ходи, задіяна уся стопа й більш правильні рухи. Він – молодець», – додав фізичний терапевт Михайло.

Як реабілітаційний центр Дніпра комплексно лікує військових після важких поранень

Дмитро  сам у захваті від результатів. «Думав, що може статися за два тижні? А тут професіонали своєї справи. Сам не очікував, що буде подібний результат», – підсумував захисник.

Раніше ми писали, нові можливості для ветеранів: пільги, реабілітація та навчання у Дніпрі.

Категорія: Важливо, Влада, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: