Skip to content

ЕКСКЛЮЗИВ ТОП-5 фактів про дитячу залізницю у Дніпрі: чим цікава знаменита локація

Дніпровська дитяча залізниця: чим цікава знаменита локація

Місце ностальгії. Дитяча залізниця у Дніпрі. Це не тільки незвичайний атракціон у парку, а й гурток, який знайомить дітей зі спеціальностями, необхідними для роботи залізниці. На момент відкриття це була перша така дорога в країні та друга у світі. Журналісти “Нашого міста” зібрали ТОП-5 цікавих фактів про дитячу залізницю.

Проектуванням дороги займалися діти, та остаточний проєкт затвердили студенти Дніпропетровського інституту інженерів транспорту. Будували дорогу трохи більше трьох місяців. Почали навесні та закінчили 6 липня 1936 року. Будівництво проходило лише у вихідні дні – так званих комсомольських суботниках.

За маршрутом поїзда у парку було збудовано два тунелі завдовжки 10 та 30 метрів відповідно, а також дві станції під назвами “Жовтень” та “Комсомольськ”. Пізніше назви станцій змінили на “Піонерську”, а трохи пізніше – “Паркову” та “Комсомольську” відповідно. Також біля залізниці було своє депо. У 1980-х депо ліквідували. Станція “Паркова” була і залишається головною – з неї керують залізницею.

Покататися потягом можна в літню пору року, а також в період зимових свят. Але так було не завжди. Лише у 1954 році “Мала Придніпровська” отримала вагони з опаленням та освітленням і поїздки стали можливими і в зимовий період теж. До цього дітей катали лише у теплу пору року.

Довжина маршруту – 1600 метрів. Її планували подовжити до 3,5 км, але плани реалізувати не вдалося.. Щоб проїхати весь маршрут, потрібно 10 хвилин.

Спочатку дорога будувалася з освітньою метою. Таке завдання стоїть перед нею і сьогодні. Провідниками, машиністами, начальниками поїзда, черговими вокзалом тут працюють діти під наглядом дорослих. Таким чином вони знайомляться із залізничними спеціальностями. За весь час роботи “Мала Придніпровська” навчила понад 50 тисяч майбутніх співробітників «дорослої» залізниці.

Раніше ми писали, у Дніпрі розквітло екзотичне тюльпанове дерево.

Категорія: Важливо, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: