Skip to content

Єдиний на все місто: унікальний ретроавтомобіль поповнив колекцію музею у Дніпрі

Єдиний на все місто: унікальний ретроавтомобіль поповнив колекцію музею у Дніпрі

Вже незабаром у Дніпрі буде представлений новий експонат – автомобіль Mercedes-Benz. Його історія сягає 1950-х років. Колектив музею «Машина часу» дають цьому ретроавтомобілю друге життя, а також розкривають історію його минулого власника, – пише «Наше Місто» з посиланням на ДніпроТБ.

Час, коли з’явився на світ цей автомобіль – післявоєнні п’ятдесяті. Світ відновлюється після Другої світової війни. Mercedes-Benz представляє модель «дабл ві 120», відому також як «понтон» – таку назву автівці дали через дизайн, у якому з’єднуються переднє та заднє крила, наче міст. Цей блакитний красень колись рухався вулицями Дніпра, а зараз збереглася навіть його оригінальна емблема.

Фарба зітліла від часу, є деякі сліди корозії та подряпини. Незважаючи на це, це справжня перлина. Ще тиждень тому він збагатив колекцію музею «Машина Часу», викликавши жвавий інтерес до своєї історії.

Єдиний на все місто: унікальний ретроавтомобіль поповнив колекцію музею у Дніпрі - Наше Місто

Директор музею «Машини Часу» Михайло Прудніков, розповідає, що вже зателефонував ветеранам руху «Ретро», аби спитати, чи знають вони про власника цього унікального «Мерседера».

«Я зателефонував вже і ветеранам руху “Ретро”, які ще живі. Вони кажуть, що у 70-ті роки його бачили, по проспекту Гагаріна їздив дуже часто, також його бачили в районі вулиці Суворова. Більше ніхто нічого сказати не може, ми інформацію ще збираємо», – розповідає Михайло Прудніков.

Працівники музею назвали цей Mercedes «солянкою». Попередній власник, Іван Ткач, використовував деталі з різних автомобілів для ремонту. Кермо від цієї ретро-автівки має вік понад 80 років. Проте, у музеї сподіваються відновити роботу двигуна.

«Потім нам потрібно підняти його на підйомник і подивитися, тому що в нього нехарактерна ходова. Тут поперечна ресора, як у довоєнних авто, і нам треба ідентифікувати знизу дно, чи є рама, яка система гальмування, тому що диски та колеса встановлені різні», – каже Михайло Прудніков.

Мерседес уже взялися відновлювати. І вже незабаром він займе почесне місце серед експонатів.

Нагадаємо, раніше ми писали: Чому дніпряни обирають преміальні авто та звідки беруть гроші.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Унікальний Дніпро

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: