Skip to content

ЕКСКЛЮЗИВ Теракти в країні окупантів: психолог з Дніпра розповів, радіти цьому чи співчувати

Дарина Сухоніс

Теракти в країні окупантів: психолог з Дніпра розповів, радіти цьому чи співчувати

Третій рік повномасштабного вторгнення росії в Україну. За цей час психіка українців, які не виїжджають за межі країни, вже адаптується до вибухів, сигналів тривог та життя у постійному стресі. Звичайно, ми радіємо успіхам збройних сил України на фронті. А ще радіємо, коли в країні окупантів відбувається щось на кшталт повені, пожежі чи теракту. Але чи не робить нас це такими ж, як ворог? Чи навпаки, це правильна реакція? Журналісти “Нашого Міста” спитали про це у дніпровського психолога Ігоря Музики.

“Чому це нормально? Війна робить нас цинічними. І вчить нас дивитись на речі відсторонено. Краще пояснювати на прикладах. Випадок в “крокусі”. Якщо ми знаємо, що був теракт – це жахливо. Але давайте розберемо випадок. Теракт відбувся на території країни-окупанта, виступала група, яка збирала кошти на потреби російської армії, вони неодноразово виступали в окупованому Криму. Фактично, вони підтримують режим. І от публіка іде на концерт пропутінської групи, а в Україні в цей час ракети шматують дітей, українці хоронять близьких. А в цей час росіяни розважаються на концерті російської групи “Пікнік”! От у вас є особисте співчуття до цих людей?”, – зазначає психолог.

Теракти в країні окупантів: психолог з Дніпра розповів, радіти цьому чи співчувати

Нагадаємо, 22 березня, ввечері в концертний зал “Крокус Сіті Холл” (місто Красногорськ поблизу Москви) перед концертом гурту “Пікнік” вдерлися люди в камуфляжі та вчинили стрілянину з автоматичної зброї. Під час атаки спалахнула пожежа. На той момент там перебували тисячі людей. Невідомі особи без розбору впритул розстрілювали людей, після чого виникла величезна пожежа. На болотах і досі звинувачують, звісно ж, Україну. Втім, ГУР відкидає свою причетність. 

Телеканал СNN також зазначає, що ІДІЛ взяла на себе відповідальність за напад у короткій заяві, опублікованій пов’язаним з угрупованням інформаційним агентством Amaq. Угруповання не надало доказів на підтвердження її участі у стрілянині.

Також The Washington Post із посиланням на двох американських чиновників пише, що, за даними США, ІДІЛ, що діє в Афганістані, Пакистані та Ірані, також була активна на території росії.

Категорія: Війна, Новини Дніпра

Позначки: , , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: