Skip to content

Скоро «Пентагон» буде не впізнати: у Дніпрі повністю утеплять знаменитий будинок на лівому березі

«Пентагон» у Дніпрі повністю утеплять - Наше Місто

Черговий будинок на проспекті Слобожанський, який відомий в місті під назвою “Пентагон”, буде повністю утеплено, повідомив депутат міськради Сергій Пустовий на своїй сторінці у Фейсбук.

Цей малосімейний гуртожиток, який завжди був щільно заселений, довгий час перебував у занедбаному стані, зношеними комунікаціями. Чотири роки тому тут пройшли перші серйозні ремонти, зокрема ремонт під’їздів та заміна вікон.

Цього року “Пентагон” повністю утеплять мінераловатними плитами товщиною 150 мм (стіни фасаду, цоколь, зовнішні укоси). Фасад матиме дуже презентабельний вид!

«Пентагон» у Дніпрі повністю утеплять - Наше Місто

Також буде виконано капітальний ремонт даху, який є однією з болючих проблем гуртожитка.

Результат відчують мешканці в платіжках вже взимку, адже теплозбереження буде в середньому на 50% вище.

А влітку “фасадний термос” зберігатиме будівлю від спеки, тож кондіціонери вмикатимуться набагато рідше, що знову ж таки економитиме кошти.

«Нещодавно була проведена зустріч із мешканцями та представниками підрядної організації, де з’ясували всі технічні деталі та обмінялися контактами. Слобожанський проспект потроху набуватиме крутого виду, а його мешканці заощаджуватимуть кошти. Якби не війна, масштаби та темпи перетворень були б інші, але ж маємо те, що маємо. Дякую за ініціативу та підтримку очільника міста Бориса Філатова та Голову Громадської Ради Геннадія Корбана», – сказав Сергій Пустовий.

«Пентагон» у Дніпрі повністю утеплять - Наше Місто

Чому «Пентагон»

Будинок був побудований 1970 року і відразу планувався як гуртожиток. Згодом безліч дніпрян почали називати споруду «Пентагоном», і неофіційна назва дуже швидко прижилася.

Кажуть, що таку незвичну назву дали через величезну кількість телевізійних антен на даху гуртожитку. Нині ж фасад будівлі модернізували супутниковими тарілками, тож здається, що мешканці будинку «стежать» не тільки за всім Дніпром, а й рештою світу.

Слід зазначити, що «Пентагон» був однією з найдовших будівель у Дніпрі до спорудження «Китайської стіни» на ж/м Перемога.

«Пентагон» у Дніпрі повністю утеплять - Наше Місто

Погана слава

Дніпровський «Пентагон» на відміну від американської тезки має погану славу. Причина просто – це гуртожиток. Відповідно, люди його розглядають як тимчасове житло і не дуже дорожать тим, що мають.

Там дуже часто бувають пожежі. Також часто відключаю електроенергію та газ за несплату, оскільки за місця загального користування ніхто платити не хоче. Просидівши кілька діб без світла і газу, мешканці виходять на акції протесту і перекривають Слобожанський проспект. Як правило, повернути електроенергію в «Пентагон» вдається тільки після втручання міської влади.

У 2020 році завдяки підтримці міського голови Бориса Філатова в місцях загального користування, під’їздах, вдалося повністю замінити всі вікна на металопластикові, а також відремонтувати всі під’їзди. Життя в «Пентагоні» заграло новими барвами.

Фото: Сергій Пустовий.

Категорія: Влада, Новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: