Skip to content

ЕКСКЛЮЗИВ Куди піти у Дніпрі 2 травня

Куди піти у Дніпрі 2 травня - Наше Місто

Сьогодні, 2 травня, Всесвітній день паролів. Віряни вшановують перенесення мощей князів Бориса і Гліба. До Нового року залишилося 243 дні. Куди піти сьогодні у Дніпрі, дізнавались журналісти “Нашого Міста”.

Мелодрама “Діагноз: кохання!”

Куди піти у Дніпрі 2 травня - Наше Місто

Режисер постановник та автор Михайло Коливанов

Події нашої вистави відбуваються у перлині чорноморського узбережжя України – місті Одеса. Він і вона, знаходячись у санаторії, неочікувано зустрічають справжнє кохання, яке повертає наших героїв до життя. Чуттєва вистава занурить вас у вир благородних почуттів та гідних вчинків, які так необхідні у наш складний час. Глядач, що стомився від нещирості сучасного світу, зможе не тільки задуматися над проблемами, але і поринути у милу, добру та романтичну історію кохання двох людей, які давно вже, здавалося б, втратили надію на щастя.

Де і коли: 18:00 у ДРАМіКОМі, просп. Дмитра Яворницького, 97, 150 – 200 грн.

Опера “Запорожець за Дунаєм”

Куди піти у Дніпрі 2 травня - Наше Місто

С. Гулак-Артемовський
Опера на 2 дії

Опера “Запорожець за Дунаєм” – це перша опера, лібрето якої було написано українською мовою. Першим виконавцем партії головного героя Карася був сам автор – Семен Гулак-Артемовський. Ідею створення вистави підказав друг композитора – видатний український історик Микола Костомаров. Сюжет опери розповідає про часи, коли після знищення Запорізької Січі імператрицею Катериною ІІ в 1775 році, частина запорожців втекла до Туреччини. Саме там була створена нова, Задунайська Січ. Незважаючи на те, що устрій життя був схожий з Запорізькою Січчю, козаки тяжко сумували за Батьківщиною та мріяли повернутися до України. Турецький уряд намагався використати козаків як військову силу, спрямовану проти їхньої ж батьківщини. Але в 1828 році, під час російсько-турецької війни частина козаків повернулася на батьківщину, а Задунайську Січ було знищено. Саме ці події послужили джерелом сюжету опери, але композитор э переосмислює їх та переносить у XVIII століття. Але сенс опери не в цих трагічних подіях, а в любові до Батьківщини, яка зігріває кожного українця навіть на чужині.

Жду тебе я, чорнобрива,
Підем, серце, в рідний край…

В центрі сюжету – пригоди козака Івана Карася, який потрапив в  гості до самого турецького султана та домігся звільнення козаків з полону. Не обійшлося тут також без кумедних сімейних сварок головного героя з його “до біса сердитою” дружиною Одаркою. Але є в цій опері і романтична складова – історія кохання молодого запорожця Андрія та сироти Оксани.
Опера наповнена комізмом та колоритним народним гумором, притаманним українському народу.
Саме це і забезпечує “Запорожцю за Дунаєм” постійний успіх у публіки вже майже 160 років.

Де і коли: 18:00 у театрі опери та балету, просп. Дмитра Яворницького, 72-А, 100-450 грн

Драма “Вітер південного степу”

Куди піти у Дніпрі 2 травня - Наше Місто

«Історії, пов’язані між собою тільки місцем дії, – Півднем.
Я не намагатимусь описати вам далеку від міст і навіть сіл нічну річку. Оскільки той, хто жодного разу не ночував на її березі теплою серпневою ніччю, не вдихав її опівнічний аромат, який чимось нагадує парне молоко, не чув її чарівних звуків і не прокидався від передсвітанкової гострої прохолоди, той ніколи не зрозуміє цього всього. А хто провів на її березі хоча б ніч, тому й пояснювати не треба» – автор Антон Лисенко.

Історії вільних людей.
Історії про свободу.
Історії про боротьбу.
Історії…про людей.
Затишні. Добрі. Щирі. Смішні. Тендітні.
І дуже, дуже теплі.
Історії…

Де і коли: 18:00 у театрі імені Шевченка, вул. Воскресенська, 5, 250 грн.

Категорія: Афіша, Новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: