Skip to content

У Дніпрі запрацює ретро-трамвай: графік роботи та ціни

У Дніпрі запрацює ретро-трамвай: графік роботи та ціни - Наше Місто

Вже з 4 травня у Дніпрі вийде на маршрут унікальний ретро-трамвай. Скільки у цьому році коштуватиме поїздка, – розповість «Наше Місто» з посиланням на Дніпровський електротранспорт.

Вже цими вихідними запрацює одна з візитівок міста – ретро-трамвай. Традиційно вагон буде курсувати по проспекту Дмитра Яворницького від залізничного вокзалу до площі Європейської і назад. Поїздка триває 16 – 17 хвилин.

Загалом такий трамвайчик розрахований на 40 пасажирів. Він має місця тільки для сидіння.

«Трамвайчик, як і подобає вагонам початку двадцятого століття має деякі конструктивні особливості кузову: висока підлога,  відкритий кузов, дві підніжки для посадки пасажирів, відсутність дверей, але саме завдяки цьому кожен пасажир має добрі умови огляду з високої платформи, що приваблює молодь  до цього трамваю, а найменші пасажири – малеча просто у захваті», – йдеться у дописі КП «Дніпровський електротранспорт».

Вартість проїзду – 9 грн, без пільг.

Курсувати трамвай буде у вихідні з 11:00 до 19:00, за умови сприятливої погоди.

Історія ретро-трамвая

Цей вагон з’явився ще у 1997 році до 100-річчя появи трамваїв у Дніпрі. Він був виготовлений за зразком трамвая, випущеного франко-бельгійським товариством у 1895 році.

Можна подумати, що це один із тих вагонів, які їздили в Катеринославі 100 років тому, але ні, це не він. Це всього лише переробка з вагона моделі КТМ-2.

Спочатку планувалося, що ретро-трамваї поїздять кілька днів, а потім їх поставлять на постамент як пам’ятники першому трамваю Дніпра. Але городянам настільки сподобалися прогулянки у відкритих трамваях, що в «Міськелектротранспорті» вирішили не прибирати трамваї з маршруту.

Нагадаємо, раніше ми писали: Здали у рекордні терміни: як у Дніпрі будували “Мост-Сіті”.

Читайте також: В історичному музеї Дніпра покажуть стародавню мумію: які таємниці приховує загадковий експонат.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: