Site icon Наше Місто

У Дніпрі оновили інсультне відділення міської лікарні

У Дніпрі оновили інсультне відділення

У Дніпрі триває оновлення медичних закладів міста. Так лише в одній з лікарень нещодавно відбувся ремонт інсультного відділення, а наразі ремонтують ще два – травматологічне та ортопедичне. Коли ремонт завершиться, та що буде з пацієнтами – в матеріалі «Наше місто».

Інсультне відділення розраховане на 50 ліжок. В ньому медична допомога надається пацієнтам з гострим мозковим інсультом, вертеброгенною патологією, хворобами периферичної нервової системи.

-Багато років у нашому відділенні не проводився капітальний ремонт, були лише поточні. Тож дуже приємно, що тепер ми маємо сучасний медичний простір, – сказала завідувачка інсультного відділення Ірина. -Ремонт було виконано за кошти міського бюджету. Тепер відділення повністю відновлене. А це – 22 палати, маніпуляційний кабінет, процедурні, коридори, душові, санвузли, службові приміщення. Наше відділення стало світлішим, комфортнішим. Тут все пристосоване для пацієнтів, що перенесли інсульт.

Тетяні Леонідівні 63 роки, вона потрапила у відділення після того, як втратила можливість ходити. І лікарі поставили її на ноги у прямому та переносному сенсі цього слова.

-Я вже два тижні у лікарні. Мені ставлять капельниці, роблять уколи, призначили пігулки, роблять масаж. Увесь час зі мною працюють і це дало свій результат. Дуже вдячна тутешнім лікарям. До того ж, у лікарні гарні умови. Сучасний ремонт, санвузли у палатах, горяча та холодна вода, зручні ліжка. Є мікрохвильовка та холодильник. Хороші обіди: перше, друге, компот. Печінкові котлети дуже смачні. У таких умовах і процес одужання проходить швидше.

Пацієнти, які регулярно проходять підтримуюче лікування у цьому відділенні, у захваті від таких змін. Юрій Геннадійович каже, що був приємно вражений новим виглядом приміщень.

-Я пацієнт зі стажем. Близько чотирьох років поспіль періодично проходжу тут лікування. Зараз з радістю спостерігаю, які тут відбулися зміни. Тепер відділення стало комфортним та сучасним.

На цьому у лікарні не зупиняються. Наразі поточний ремонт триває ще у двох відділеннях. Роботи ведуться у всіх приміщеннях відділень.

-Наша лікарня постійно оновлюється. З березня розпочато поточний ремонт у травматологічному відділенні та відділенні ортопедії та травматології, -сказала заступниця генерального директора з технічних питань Ганна. – Оновлюються палати, коридори, технічні приміщення, для того, щоб відділення почало функціонувати.

За планом, ремонт у цих двох відділеннях має закінчитися за декілька місяців. А пацієнти в цей час не залишаться без медичної допомоги. Їх розташують у інших відділеннях лікарні.

Фото Володимира Федорищева.

Читайте також: Дніпро продовжує розвивати свій медичний простір, – Борис Філатов.

Категорія: Важливо, Інтерв'ю, Новини Дніпра, Новини здоров'я Дніпра

Позначки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version