Skip to content

Ціни на бензин у Дніпрі: що прогнозують експерти щодо вартості на пальне через місяць

Ксенія Куземко

Скільки коштуватиме бензин та дизель через місяць

Водії по всій Україні знову зіткнулися з неприємною новиною: ціни на пальне невпинно зростають. Експерти прогнозують, що до кінця серпня бензин і дизель можуть сягнути позначки 60 гривень за літр, що викликає серйозне занепокоєння у населення. Але які ж причини такого стрімкого зростання цін – читайте в матеріалі «Наше місто» з посиланням на ДніпроТВ.

Згідно з останніми даними, ціни на бензин та дизель в Україні протягом останнього місяця суттєво зросли. Середня ціна на бензин різних марок збільшилась на 1,5 гривні за літр. Так, бензин А-92 подорожчав з 49,50 грн до 52 грн, а А-95 та А-95+ стали дорожчими на 1,5 грн, сягнувши позначки 54 грн за літр. Аналогічна ситуація спостерігається і з дизельним пальним, середня ціна на яке зараз становить 54 гривні за літр.

Середня вартість пального в Дніпропетровській області:

  • А-92 49,76 грн — 51,22 грн
  • А-95 52,72 грн — 54,26 грн
  • А-95+ 56,68 грн — 57,74 грн
  • ДП 52,71 грн — 53,74 грн

За інформацією керівника консалтингової групи “А-95” Сергія Куюна, яке він надав виданню “Мінфін”, існує дві ключові причини подорожчання пального:

  • Зростання цін на нафту та нафтопродукти на світовому ринку.
  • Валютні коливання.

Економічні експерти також очікують подальшого зростання цін. Проте, наразі складно дати точний прогноз щодо масштабів подорожчання.

Раніше ми писали, у Дніпропетровській області купатися заборонено у всіх водоймах регіону.

Категорія: Важливо, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: