Site icon Наше Місто

Як зменшити споживання електроенергії: дієві поради для дніпрян

Як зменшити споживання електроенергії: дієві поради для дніпрян

У зв’язку з російськими ракетними атаками на критичну інфраструктуру та погіршенням погодних умов фіксується дефіцит електроенергії. Відтак дніпрян закликають заощаджувати електроенергію. Як це зробити – розповість кореспондент «Наше місто».

Як заощадити енергію вдома?

Замініть лампочки на енергоефективні: лампи розжарювання споживають багато електроенергії, тому їх рекомендується замінити на більш економні альтернативи. Галогенні, компактні люмінесцентні та світлодіодні (LED) лампи споживають на 25-80% менше енергії та служать значно довше.

Економте енергію та бережіть прилади: вимикайте зайві з розетки

Багато електроприладів, навіть вимкнені або в режимі очікування, продовжують споживати електроенергію. Це так звані “фантомні навантаження”.

Щоб заощадити кошти та зберегти прилади від пошкоджень через стрибки напруги, рекомендується вимикати з розетки всі невикористовувані пристрої.

Ось кілька порад, як зменшити споживання енергії вдома

Вимикайте світло та електроприлади, коли ними не користуєтесь. Це найпростіший і найефективніший спосіб заощадити електроенергію.

Зменшіть використання енергомістких приладів. Наприклад, сушіть одяг на мотузці замість сушильної машини, мийте посуд вручну, коли це можливо, і знижуйте температуру на термостаті кондиціонера або обігрівача.

Користуйтеся енергомісткими приладами в час найменшого навантаження на мережу. Це зазвичай вночі або рано вранці.

Виставляйте мінімально прийнятну температуру в пральній машині, посудомийці, фені, бойлері та прасці.

Кип’ятіть воду на газовій плиті, а не на електрочайнику.

Не вмикайте кілька побутових приладів одночасно.

Придбайте енергоефективну техніку

Купуючи техніку, звертайте увагу на початкову вартість покупки та вартість річної експлуатації. Хоча ефективні прилади можуть мати вищу початкову ціну, їх експлуатаційні енерговитрати часто на 9-25% нижчі, ніж у звичайних моделях.

Слідкуйте за приладами з маркуванням А+++, що є гарантією того, що вони споживають менше енергії під час використання та в режимі очікування, ніж стандартні моделі.

Не залишайте техніку в «сплячому» режимі, щоб марно не витрачати енергію.

Раніше ми писали, як зекономити електроенергію за допомогою розеток.

Категорія: Важливо, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version