Skip to content

У Дніпрі викрили агента-зрадника, який передавав ворогу інформацію про дислокацію військових

У Дніпрі викрили агента-зрадника, який передавав ворогу інформацію про дислокацію військових

Мешканця Дніпра підозрюють у зборі та пересиланні даних про розміщення блокпостів, місць дислокації особового складу та військової техніки ЗСУ на території Дніпропетровської області, – передає «Наше Місто» з посиланням на Дніпровську обласну прокуратуру.

За процесуального керівництва Дніпропетровської обласної прокуратури місцевому мешканцю повідомлено про підозру у несанкціонованому поширенні інформації про розташування Збройних Сил України (ч. 3 ст. 114-2 КК України).

Як встановило слідство, житель Дніпра, маючи проросійські погляди, протягом березня 2024 року збирав та передавав представникам країни-агресора інформацію військового характеру. Зловмисник використовував для цього месенджер Telegram. Він надсилав окупантам текстові повідомлення та зображення, що містили дані про розміщення блокпостів, місць дислокації особового складу та військової техніки ЗСУ на території Дніпропетровської області.

Чоловік також надавав ворогу координати розташування українських військових об’єктів, що дає можливість чітко ідентифікувати їх на місцевості.

«Передана ним інформація не розміщувалася у відкритому доступі уповноваженими державними органами, а її розголошення ворогу може завдати шкоди обороноздатності та державній безпеці України», – йдеться у повідомленні прокуратури.

Під час проведення санкціонованого обшуку за місцем проживання підозрюваного правоохоронці виявили та вилучили мобільний телефон, який використовувався для зв’язку з представниками рф.

Наразі йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без визначення розміру застави.

У Дніпрі викрили агента-зрадника, який передавав ворогу інформацію про дислокацію військових

Фото: телеграм-канал прокуратури.

Нагадаємо, раніше ми писали, у Дніпрі Департамент з питань самоорганізації населення заявив про ймовірну атаку ДРГ. Там невідомі встановили мікрофон під вікнами офісу.

Категорія: Важливо, Війна, Кримінал, Новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: