Site icon Наше Місто

У Дніпропетровській області помітили поле рідкісних дібрових тюльпанів

У Дніпропетровській області помітили поле рідкісних дібрових тюльпанів

На Дніпропетровщині помітили поле рідкісних тюльпанів, які занесені до Червоної книги Україні. Рослина має назву Tulipa quercetorum Klokov et Zoz, або тюльпан дібровий. Світлини опублікувала Вікторія Тротнер, – пише «Наше Місто».

Нещодавно ботанік з Кривого Рогу, Вікторія Тротнер, зробила дивовижне відкриття – ціле поле диких дібровних тюльпанів у П’ятихатському районі Дніпропетровської області. Цей вид, занесений до Червоної книги України, рідко зустрічається в дикій природі через порушення екосистеми. Крім того, чисельність виду зменшується через вирубування дібров.

Рідкісна багаторічна рослина належить до родини лілійних. Діброві тюльпани, як і звичайні, квітнуть у квітні-травні.

На відміну від своїх пишних голландських родичів, які часто зустрічаються у квіткових магазинах та на клумбах міста, Дикий тюльпан Кверцеторум значно менший та ніжніший, з витонченими пелюстками, що нагадують зірки. Їхнє цвітіння – справжня окраса весняної природи, і знахідка цілого поля цих рідкісних квітів – справжня сенсація.

Фото: фейсбук-сторінка Ukrainian Botanical Group – Українська Ботанічна Група.

Нагадаємо, раніше ми писали, що у Дніпрі біля монумента Слави розквітли сакури – вони вражають весняним цвітінням та створюють враження, ніби це справжня частинка Японії у Дніпрі.

Читайте також: У Дніпрі розцвів церцис канадський: вражаюче видовище у ботанічному саду ДНУ.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version